NHO krever at ny regjering endrer arbeidsmiljøloven

NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund, her sammen med Høyre-leder Erna Solberg under et NHO-arrangement i forrige måned, håper den nye regjeringen følger opp NHOs krav til et mer fleksibelt arbeidsliv. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund, her sammen med Høyre-leder Erna Solberg under et NHO-arrangement i forrige måned, håper den nye regjeringen følger opp NHOs krav til et mer fleksibelt arbeidsliv. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) forventer at den nye regjeringen endrer arbeidsmiljøloven så raskt som mulig slik at arbeidslivet kan bli mer fleksibelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi trenger en oppmyking av arbeidsmiljøloven for å få større fleksibilitet i arbeidslivet. Det er noe en ny regjering bare kan gjøre så fort den har anledning til det, sier NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund til Klassekampen.

Hun forventer at deler av arbeidslivspolitikken blir merkbart endret etter regjeringsskiftet. Den viktigste endringen hun ønsker seg, er at det åpnes for mer gjennomsnittsberegning av arbeidstiden, det vil si at man kan jobbe lengre dager i perioder uten å få overtidsbetaling, og at man i stedet blir kompensert med mer fritid i andre perioder.

– Det er viktig for deler av næringslivet som har sesongmessig arbeid, spesielt i distriktene. Mange bedrifter er avhengige av arbeidsinnvandrere som jobber mye i perioder, og så tar lengre perioder av, sier hun.

NHO forventer også at regjeringen kutter i formuesskatten og selskapsskatten, og at pensjonsordningene for offentlig ansatte blir endret.

LO-leder Gerd Kristiansen varsler motstand mot NHOs ønsker.

– Skogen Lund bør lese en del forskning rundt dette med arbeidstid før hun bastant står på barrikadene og krever endring. Loven er utviklet som en vernelov for arbeidstakerne, og befestet i forskning som viser hvor lang arbeidstiden bør være, sier Kristiansen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus