Gunn Karin Gjul sine råd:

– Bruk tid i Stortingsrestauranten!

– Bruk tid i Stortingsrestauranten!
– Bruk tid i Stortingsrestauranten!

Det er der du blir kjent med folkene du bør kjenne, mener Gjul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gunn Karin Gjul har vært på Stortinget i 20 år. Den første gangen i 1993-1997. Hun mener hun er brutalt kjedelig i sitt første råd:

– Vær tilstede på de alle de viktige møtene i partiet ditt.

Hun tegner et bilde av den første tiden på Stortinget der den nyvalgte folkevalgte blir slitt i forskjellige retninger av de lokale interessene, pressgrupper, partiet og så videre. Den beste måten for å få makt og innflytelse er derfor å engasjere seg i de viktige beslutningsprosessene innad i partiet.

– Du er også et blankt ark, så det er ekstra viktig at du kan sakene godt. Slik bygger du deg tillit og troverdighet, forteller hun.

Det tredje rådet er noe mer overraskende:

– Bruk tid i Stortingsrestauranten!

Slik blir man kjent med kollegaer, partifeller, journalister og alle de kontaktene man trenger for nettopp: Å få makt og innflytelse. Slik gjør man en best mulig jobb for de man skal representere.

På spørsmål om hun har noen tabber hun vil dele, så ler hun og påstår at de har hun glemt. Det er en egen evne hun har.

– Men en av de første seierne jeg husker er når jeg fikk med meg Arbeiderpartiet og regjeringen på at vi bare skulle bygge ut halve vassdraget i Øvre Otta.

– Det var i starten på min politiske karriere og det var viktig for meg personlig, men også for miljøet å få vernet de mest sårbare delene.

De siste årene fremhever hun de lokale sakene hun har jobbet med, som kampflybasen på Ørland.

– Vi jobbet systematisk og fikk gjennomslag fordi vi hadde de beste argumentene, men også fordi vi jobbet på tvers av partipolitikken og de geografiske skillene.

Tilbake til oversikten over ringrevenes råd til de nye folkevalgte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus