SIV JENSEN:

– Møter med andre partier neste uke

Frp-leder Siv Jensen kommenterer valgresultatet tirsdag ettermiddag. 
Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Frp-leder Siv Jensen kommenterer valgresultatet tirsdag ettermiddag. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Frp planlegger møter med de andre borgerlige partiene for å avklare den politiske situasjonen i begynnelsen av neste uke, ifølge partileder Siv Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag sa hun at partiet vil bruke resten av denne uken til interne forberedelser.

– Det vil være naturlig at vi i begynnelsen av neste uke begynner samtaler med de andre tre partiene for å avklare den politiske situasjonen, sa Jensen.

Hun betegnet situasjonen for partiet etter stortingsvalget som historisk.

– Vi skal i en avklarende drøftelse med de andre partiene om mulig regjeringsdeltakelse. Hvordan det utvikler seg, gjenstår å se, sa Frp-lederen.

Les også: Hagen: – Jeg er fryktelig lei meg

Tidligere tirsdag var medlemmene av Frps sentralstyre samlet til et møte hvor de ifølge Jensen drøftet valgresultatet og hva som blir de praktiske konsekvensene av det.

– Vi er fulle av optimisme og mener selv at valgresultatet gir oss en veldig sterk posisjon inn i eventuelle forhandlinger når og hvis vi måtte komme dit, fremholdt Jensen.

På spørsmål om sentralstyret hadde gitt Frp-lederen noen nye føringer i forkant av de mulige regjeringsforhandlingene, svarte hun nei. Det er partiets landsstyre som skal ta endelig stilling til et eventuelt fremforhandlet resultat, understreket hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus