Hagen: – Jeg er fryktelig lei meg

Carl I. Hagen slår tilbake mot det han er feilsitert i VG. I et innlegg på Facebook avviser Hagen at han kritiserte Siv Jensen i en kronikk og på VGTV. Foto: NTB scanpix
Carl I. Hagen slår tilbake mot det han er feilsitert i VG. I et innlegg på Facebook avviser Hagen at han kritiserte Siv Jensen i en kronikk og på VGTV. Foto: NTB scanpix

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen stilte lørdag ti krav han mener bør oppfylles dersom Frp skal være med i en borgerlig regjering. – Helt feilaktig, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i en kronikk over to sider i VGs lørdagsavis den tidligere Frp-leder Carl I. Hagen stilte krav han mener bør oppfylles dersom Frp skal være med i en borgerlig regjering.

– Dersom resultatet blir for dårlig, slik jeg vurderer det, vil jeg ikke nøle med å knuse min egen drøm om regjeringsdeltakelse ved sterkt å argumentere mot slik deltakelse i det offentlige rom, skrev Hagen om utfallet av eventuelle regjeringsforhandlinger på borgerlig side etter valget.

Nå slår Hagen tilbake og mener han er feilsitert.

Les også: Hagen med klare krav til Frp i regjering

– Feilsitert

På Facebook avviser Hagen at han kritiserte Frp-leder Siv Jensen.

«Kjære alle facebook venner!

Lørdag på vei til konfirmasjon for et barnebarn fikk jeg sjokk når jeg så VGs forside. Helt feilaktig ble det påstått at jeg sto for et opprør mot Siv».

Hagen mener han i kronikken og i et intervju på VGTV ga full støtte til Jensens linje i regjeringsspørsmålet.

«Jeg stilte aldri noen ultimatum heller slik flere feilaktig hevdet, men trakk frem noen av de punktene jeg mener er viktige for partiet å få gjennomslag for», skriver Hagen.

Han mener VG skapte et feil inntrykk av hva han mente i kronikken.

«Jeg er fryktelig lei meg og nedkjørt for at VG lyktes med å skape et feilaktig inntrykk av at jeg skulle ha kritisert Siv i kronikken, for det har jeg ikke gjort», skriver han.

Les også: Misunner ikke Siv Jensens tilgang på råd

Fikk kritikk

Frp-leder Siv Jensen sa til NTB at hun ser på Carl I. Hagens råd og innspill som et uttrykk for hans engasjement for Fremskrittspartiet.

– Det er et engasjement jeg deler, sa hun da nyheten sprakk.

Tidligere SV-leder Kristin Halvorsen var lørdag raskt ute med å kritisere Hagens tipunktsliste.

«Carl I. Hagen stiller ikke ett krav på vegne av barn og unge! Høyre og Frp vil gi oss historiens mest høyrevridde regjering», skrev Halvorsen på Twitter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus