Legeforeningen ønsker seg Bent Høie (H) som helseminister

HELSEMINISTER? Hvis president Hege Gjessing i Legeforeningen får det som hun vil, blir Bent Høie etterfølgeren til Jonas Gahr Støre i Helse- og omsorgsdepartementet. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
HELSEMINISTER? Hvis president Hege Gjessing i Legeforeningen får det som hun vil, blir Bent Høie etterfølgeren til Jonas Gahr Støre i Helse- og omsorgsdepartementet. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

– Jeg håper og tror på Bent Høie som ny helseminister, sier president i Legeforeningen Hege Gjessing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det rødgrønne valgnederlaget betyr at Jonas Gahr Støres (Ap) karriere som helseminister blir relativt kort.

Nå starter forhandlingene på borgerlig side, og håpet er ifølge Erna Solberg å få med alle de fire borgerlige partiene i en ny regjering.

Når regjeringskabalen endelig er lagt håper presidenten i Den norske legeforening at det er Høyres Bent Høie som overtar nøklene til Helse- og omsorgsdepartementet.

– Bent Høie har, som leder av Helse- og sosialkomiteen i Stortinget, utmerket seg med god kunnskap om helse, så jeg håper og tror på ham som ny helseminister, sier legepresident Hege Gjessing til Dagens Medisin.

Les også: Høyre vurderer høyere egenandeler

Gjessing sier videre at hun forventer at Høyre følger opp valgløftet om å bevilge 12 friske milliarder kroner til sykehusene de neste fire årene.

Når det gjelder de borgerliges intensjon om økt bruk av private aktører mener legepresidenten at det kan være bra, så lenge det ikke går på bekostning av utviklingen i de offentlige sykehusene.

Les mer om borgerlig helsepolitikk:

FrP: – Slik bør fremtidens helsevesen fungere

– FrPs politikk vil gi et løft til verdens fattige

Økonom: Høyres helsereform vil koste 2-3 milliarder

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus