Far lenket fast sin handikappede sønn i hule

BESØK: Cheng Yuanchao under ett av sine tre daglige besøk for å se til sønnen Cheng Xiangtao, som er dekket av skitt og støv. Foto: All Over Press

Historien om handikappede Cheng Xiangtao sjokkerer innbyggere i Kina. – Dette er det beste jeg kan gjøre for ham, sier faren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En far har stått frem og fortalt hvordan han har gjort sin sønn om til en huleboer ved å lenke ham naken fast til en fjellvegg i det sentrale Kina.

Sjokkerende bilder av 26 år gamle Cheng Xiangtao, født blind og mentalt funksjonshemmet, med lenke til ankelen, har rystet landet.

Les også: På denne klippen bor Maxime

– Besøker han hver dag

Pappa Cheng Yuanchao (70) forlot sønnen etter å ha mistet huset. Han flyttet da inn til sine døtre, mens sønnen nå må leve livet alene i en hule.

– Jeg har ikke lenger mitt eget hjem og ingen steder der sønnen min kan leve. Dette er det beste jeg kan gjøre. Jeg besøker ham klokken tre hver dag med mat og vann så han aldri er sulten eller tørst, sier faren ifølge All Over Press.

70-åringen sier følgende om hvorfor han har lenket fast sønnen til fjellvegen:

– Kjeden er der for at han ikke skal gå ut og skade seg selv, sier han.

– Jeg er ikke en rik mann, og vi har aldri har råd til leger som har vært i stand til å hjelpe ham, sier Yuanchao.

Les også: Politifolk lenket 16-åring til veiskilt

Ingen sted å bo

Flere kinesiske kommentatorer har reagert etter at en rekke internasjonale medier har publisert bilder av den funksjonshemmede gutten.

– Det er hårreisende. Er dette det beste faren og hans landsby kan gjøre? Han ville blitt bedre behandlet hvis han var en gris eller en ku, har en kommentator frest.

Faren hevder likevel at han ikke har et sted sønnen kan bo.

– Han vil ikke bruke klær, og hvis jeg ikke setter kjedet på han løper sønnen min rundt og skader seg selv.

– Jeg liker ikke å se ham sånn som dette, men jeg har ikke noe valg, sier faren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus