Partert lik kan være norsk

En fiskebåt passerer stedet utenfor Saltö ved Strömstad der det parterte og innpakkede liket ble funnet i helgen. Politiet vet fortsatt ikke hvem den døde er, men tror ikke vedkommende har ligget lenge i vannet. (Foto: Adam Ihse / NTB scanpix)
En fiskebåt passerer stedet utenfor Saltö ved Strömstad der det parterte og innpakkede liket ble funnet i helgen. Politiet vet fortsatt ikke hvem den døde er, men tror ikke vedkommende har ligget lenge i vannet. (Foto: Adam Ihse / NTB scanpix)

Kripos er koblet inn i saken om det innpakkede og parterte liket som ble funnet på havbunnen utenfor Strömstad. Liket ble funnet kun tre kilometer fra den norske grensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liket er blitt sendt til rettsmedisinske undersøkelser i Göteborg. Ifølge Fredriksstad Blad er nå Kripos koblet inn i saken på anmodning fra svenske myndigheter. Svensk politi har også bedt om en oversikt over savnede nordmenn.

– Flere funn tyder, etter min vurdering, på at liket ikke har ligget der i lengre tid. Men jeg tør ikke si om det er dager, uker eller måneder, sier politioverbetjent Thor Haraldsson ved politiet i Strömstad.

Politiet får nå hjelp fra marinbiologer og andre eksperter for å kunne fastslå hvor lang tid det kan være snakk om.

Les også: Norsk politi kontaktet etter likfunn i Sverige

Flere savnet i området

Pressekontakt Lars Erik Øberg i Kripos bekrefter overfor Dagbladet at Kripos er involvert.

– Vi er orientert om saken, og gjør våre undersøkelser opp mot savnede nordmenn, sier Øberg.

Politiet vet heller ikke hvem den døde personen kan være.

– Vi vet ingenting. Rettsmedisineren skal sette sammen delene i morgen og ta røntgen av dem. Og så blir det obduksjon på fredag. Deretter kan vi begynne å se på alder og om det er en mann eller kvinne. Foreløpig har vi ingenting å sammenligne med før rettsmedisineren har gjort sitt, sier Haraldsson.

Flere personer er meldt savnet i det aktuelle området.

Makabert funn

Pakken med den døde personen ble oppdaget på havbunnen utenfor Strömstad av en dykker lørdag. Dykkeren syntes pakken virket mistenkelig og varslet politiet. Men først på mandag ble pakken hevet og åpnet, og det makabre funnet av et partert lik ble gjort.

Björ Blixter, pressetalsmann for politiet i Vestre Götaland, sa mandag at liket var svært nøye pakket inn, og det var helt klart at hensikten var å sørge for at liket ikke ble funnet.

– Dette skulle nok være den perfekte forbrytelse. Denne kroppen skulle aldri bli funnet. Pakken var svært velgjort, og bare gjerningspersonen og vi kjenner til dette, sa Blixter til NRK.

Les også: Nordmann (41) siktet for drap i Sverige

Har tro på identifiseringen

Han sier også at politiet har stor tro på at de vil identifisere den døde.

Svensk politi har mandag gått fra dør til dør på Saltö og øyene rundt for å skaffe oversikt over om noen kan ha hørt eller sett noe mistenkelig.

− Det kan være personer som har gjort iakttakelser, som en spesiell båt. Det kan jo være en hendelse man setter i sammenheng med det som har skjedd. Det finnes øyne og ører på øyene, sier Blixter til Aftonbladet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus