Stoltenberg kan stille til nytt valg om fire år

Stoltenberg sier han vil gå til Stortinget som Arbeiderpartiets parlamentariske leder, men avviser ikke at han er Aps statsministerkandidat ved neste stortingsvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoltenberg sier han vil fortsette i norsk politikk i årene fremover.

– Det er partiets valgkomité som bestemmer hva som skjer ved stortingsvalget om fire år, men jeg føler meg ikke gammel og kommer til å fortsette som politiker. Jeg har sittet nesten ti år som statsminister og har blitt vesentlig gråere i håret, men føler dette som en meningsfull og viktig jobb, sier han.

Les også: Toppolitikere vil bli lobbyister etter valgnederlag

Ble spurt om Jensen sitt sleivspark

Under tirsdagens pressekonferanse ble Stoltenberg også spurt om Siv Jensens tale på mandagens FrP-valgvake etter at seieren var et faktum.

– Dette har jeg ventet lenge på å si. Og jeg har gledet meg lenge til å si: Morna Jens, sa Fremskrittsparti-lederen til stor jubel fra sine partifeller.

Den sittende statsministeren svarte følgende da han ble spurt om hva han synes om utspillet.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si om det. Jeg tror det er best at jeg ikke sier noe, sa Stoltenberg med et lurt smil om munnen.

Se Siv Jensens tale, med det mye omtalte sparket mot Stoltenberg, her

Har orientert kongen

Regjeringen Stoltenberg blir sittende til den har levert statsbudsjettet 14. oktober.

– Jeg har i dag orientert kong Harald om at vi søker avskjed etter å ha levert statsbudsjettet 14. oktober. Deretter fortsetter vi kun som et forretningsministerium fram til de borgerlige overtar regjeringsmakten, sa han på tirsdagens pressekonferanse.

Jens Stoltenberg er stolt av en fremgang på 3 prosentpoeng under valgkampen.

– Hovedmotstanderen vår har gått tilbake under valgkampen, mens vi har gått fram. Vi vant valgkampen ved å nå 30,9 prosent av stemmene, selv om det ikke holdt til fortsatt regjeringsmakt, sier han.

Les også: Ingen anger i SV-toppen – det var verdt det

Fortsetter som politiker

Stoltenberg ler av spørsmålet om det nå vil bli spørsmål om ny leder av partiet.

– Jeg har ikke merket mye til denne problemstillingen i partiet og tror tvert imot partiet er godt fornøyd med jobben som er gjort i valgkampen. Vi hadde som mål å vinne tre valg på rad, det målet nådde vi ikke og det er vi selvsagt skuffet over, sier han.

Stoltenberg sier dette er fjerde gangen han går ut av regjering og tilbake til Stortinget.

– På spørsmål om jeg ønsker å ta en internasjonal jobb opplever jeg at norsk politikk er en god plattform for både norsk- og internasjonalt arbeid. Det er ingen motsetninger her, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus