Her er det nye stortinget:

Frp mistet flest stortingsrepresentanter

Frp mistet flest stortingsrepresentanter
Frp mistet flest stortingsrepresentanter

Frp mister 12 av sine 41 stortingsrepresentanter og hadde den største tilbakegangen av alle stortingspartiene med 6,6 prosentpoengs lavere oppslutning enn ved stortingsvalget for fire år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet endte på 16,3 prosent. For fire år siden fikk Frp 22,9 prosent av stemmene. Høyre er den store valgvinneren med 26,8 prosent av stemmene, 9,6 prosentpoeng bedre enn i 2009. Det gir Høyre 48 plasser på Stortinget, 18 flere enn de har i dag.

Den andre valgvinneren er Venstre som får ni representanter, sju flere enn de har i dag. Partiet fikk 5,2 prosent av stemmene, 1,3 prosent høyere oppslutning enn i 2009. Høyre og Venstre er de eneste stortingspartiene som får flere representanter de neste fire årene.

I tillegg kommer Miljøpartiet De Grønne for første gang inn på Stortinget med Rasmus Hansson fra Oslo der partiet fikk 5,5 prosent av stemmene. På landsbasis fikk MDG 2,8 prosent.

Arbeiderpartiet er fortsatt det største partiet med 30,9 prosent, 4,5 prosentpoeng lavere enn i 2009. Det gir partiet 55 stortingsrepresentanter, som er ni færre enn i dag.

Kristelig Folkeparti får 5,6 prosent, som gir ti mandater, som er like mange som de fikk i 2009. SV får sju mandater, fire færre enn i dag. Senterpartiet mister ett mandat og får ti.

De borgerlige partiene får dermed 96 mandater mot de rødgrønnes 72.

Rødt får 1,1 prosent av stemmene og blir ikke representert på Stortinget. Det er det dårligste valgresultatet for Rødt og forløperen Rød Valgallianse siden 1993.

For å se hvem som er inne, bla til høyre i oversikten under:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus