Opplagt Stoltenberg vendte hjem etter nederlaget

Jens Stoltenberg fremsto ikke som noen slagen mann da han kom til statsministerboligen natt til tirsdag. – Vi kom veldig langt, men ikke helt i mål, konstaterte han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg skal ikke legge meg med en gang, jeg får energi av sånne kvelder, sa Stoltenberg.

Med en bukett roser i hendene svarte statsministeren villig på spørsmål fra de få pressefolkene som ventet på ham utenfor boligen litt før klokken 1.30.

Der gjentok han budskapet fra valgkvelden om at Arbeiderpartiet halte innpå de borgerlige gjennom en sterk valgkamp, men at det ikke holdt helt til mål for de rødgrønne.

– Vi hadde som mål å vinne tre valg på rad, det har knapt skjedd før i norsk politisk historie, men vi nådde ikke det målet, og det er vi selvsagt skuffet over. Men Ap har fått et valgresultat det står stor respekt av. Vi er blitt Norges største parti med god margin, sa Stoltenberg.

Han understreket også at han flere ganger tidligere har opplevd lignende situasjoner som mandagens valgnederlag, og at det går fort å venne seg til livet som opposisjonspolitiker på Stortinget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus