– Må kreve selvmordsparagraf om EU-medlemskap

– KrF og FrP må avvise å støtte eller gå med i en Høyre-dominert regjering som ikke skrinlegger EU-medlemskap som uaktuelt de neste fire årene, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen. Foto: Thomas Vermes (ABC Nyheter)
– KrF og FrP må avvise å støtte eller gå med i en Høyre-dominert regjering som ikke skrinlegger EU-medlemskap som uaktuelt de neste fire årene, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen. Foto: Thomas Vermes (ABC Nyheter)

Nei til EU mener KrF og FrP må sikre at et EU-medlemsskap er uaktuelt de neste fire årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi forventer at KrF og Frp sikrer en ny selvmordsparagraf om EU-medlemskap i en borgerlig regjering, slik vi har sett ved tidligere regjeringsdannelser. De må avvise å støtte eller gå med i en Høyre-dominert regjering som ikke skrinlegger EU-medlemskap som uaktuelt de neste fire årene, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen etter at de borgerlige har fått flertall i stortingsvalget, og ventelig skal gå inn i regjeringsforhandlinger.

I en pressemelding understreker Nei til EU at 70 prosent av folket sier nei til norsk EU-medlemskap.

Nei til EUs kandidatundersøkelse viser et stort flertall mot EU-medlemskap blant Frps stortingsrepresentanter:

Les også: Stort flertall for EU-medlemskap på Stortinget de kommende fire år

– Uakseptabelt

  • KrFs partiprogram tar tydelig standpunkt mot EU-medlemskap og partiets nyvalgte stortingsrepresentanter sier klart nei til medlemskap.
  • Venstres kandidater deler seg, og partiet har ikke noe klart standpunkt i spørsmålet.
  • Høyres program og kandidater er entydig for norsk medlemskap.

– Nå må Frp og KrF-representantene bruke mandatet fra velgerne til å klargjøre at norsk EU-medlemskap er uaktuelt i den kommende stortingsperioden, utfordrer Olaussen.

Han føler seg ikke sikker på at Høyre vil fastholde forsikringer om dette før valget, med mindre de blir presset til det.

– Det vil være helt uakseptabelt om ikke den neste regjeringen, i likhet med de tre forrige, klargjør dette spørsmålet på en slik måte at det overhodet ikke kan reises tvil rundt denne avgjørende saken i norsk politikk, mener Olaussen.

Les også:

Hva mener Rødt og Miljøpartiet De grønne om Norges forhold til EU og EØS-saker?

Hva mener SV og Frp om Norges forhold til EU og EØS-saker?

Hva mener Høyre og Ap om Norges forhold til EU og EØS-saker?

Hva mener KrF og Senterpartiet i EU- og EØS-saker?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus