Jubel på sperregrensen

Audun Lysbakken fortsetter som SV-leder, selv om partiet ser ut til å havne svært nær sperregrensen. Foto: Ola Karlsen (ABC Nyheter)
Audun Lysbakken fortsetter som SV-leder, selv om partiet ser ut til å havne svært nær sperregrensen. Foto: Ola Karlsen (ABC Nyheter)

Hos SV brøt det ut kjempeapplaus da Erna Solberg talte. Men det var fordi stemmene fra Oslo ble klare og fikk puffet partiet over sperregrensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROCKEFELLER, OSLO (ABC NYHETER): Det syntes merkelig. Erna Solbergs bilde lyste opp på scenen og bebudet en borgerlig regjering, og SV-erne på valgvaken klappet og jublet.

Årsaken var enkel. Sterkt forsinket tikket resulatet fra Oslo inn og dermed var partiet de nødvendige tidelene over sperresgrensen på fire prosent.

Etter at Norges kommende statsminister hadde talt, var det en kvinne i rødt som sto på scenen.

Som et flashback til tiden før Lysbakken kom inn i regjeringen (og forlot den etter bevilgningsrot) var det Kristin Halvorsen som igjen fikk salen til å glede seg.

– Denne valgkampen har økt min respekt for Audun Lysbakken, sa en rørt forgjenger på partilederstolen i SV.

Da Lysbakken ble annonsert og kom på scenen sto Halvorsen der og smilte blygt.

Hans tale var et bud om at SV kan ha funnet tilbake til seg selv. I hvert fall klappet salen da Lysbakken prøvde å nevne de politiske seirene i regjeringsposisjon.

– Vi har forandret Norge de siste åtte årene. De kommende årene vil det bli tydeligere for folk hva vi faktisk har fått til. Vi har bygd ut velferdssamfunnet fremfor å privatisere, sa han og bebudet at partiet vil gå i spissen for motstand mot den nye regjeringens kurs.

Det er likevel noe merkelig at han fikk størst jubel da han - som en av seirene i regjering - mente partiet kunne høste æren for at «vi har sikret alles rett til å elske den de vil».

Men Lysbakken møtte motbør da han krevde at SV-erne skulle gratulere høyresiden med valgseieren.

– Neiiii..., ble det ropt.

– Jo, det skal vi, svarte Lysbakken som også gjorde det klart at han ville fortsette som partileder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus