Trampeklapp for fornøyd KrF-leder

KrFs partileder Knut Arild Hareide ble mottatt med stormende jubel på partiets valgvake mandag kveld. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
KrFs partileder Knut Arild Hareide ble mottatt med stormende jubel på partiets valgvake mandag kveld. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

En fornøyd KrF-leder Knut Arild Hareide ble mottatt med trampeklapp da han kom til partiets valgvake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg utviklingen gjennom valgnatten:

– Dette ser ut til å bli en god kveld både for Norge og for KrF, sa Hareide i sin tale til partifellene bare en drøy halvtime etter at valglokalene stengte.

Han la til at det er tidlig på kvelden, men at alt tyder på et regjeringsskifte. Prognosen tydet ved 22.30-tiden på at partiet kommer til å få støtte fra 5,5 prosent av velgerne og ti mandater på Stortinget.

– Alt tyder på at det blir et skifte. Vi har vært en garantist for et skifte, og det løftet vil vi selvfølgelig innfri. Det norske folk har gitt sentrum en nøkkelrolle ved dette valget, sa Hareide.

– Det kommer vi til å bruke til å få politisk innflytelse på viktige saker for oss, sier partilederen til NTB.

Han slår fast at det er «politikken som avgjør» om KrF vil gå inn i regjering eller ikke.

– Jeg vet at KrFs profil er tydelig. Den er den samme som den var i går og i dag, sier Hareide.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus