SV satser på de små timene

Utviklingsminister Heikki Holmås ser for seg en lang natt i baren hvor SVs valgvake løper av stabelen. Foto: Ola Karlsen (ABC Nyheter)
Utviklingsminister Heikki Holmås ser for seg en lang natt i baren hvor SVs valgvake løper av stabelen. Foto: Ola Karlsen (ABC Nyheter)

Denne valgnatta sjangler SV over og under sperregrensen. – Jeg regner med at det blir en lang kveld, sier utviklingsminister Heikki Holmås.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg utviklingen gjennom valgnatten:

ROCKEFELLER, OSLO (ABC NYHETER): I baren på Oslos sentrale rockesecene står som vanlig en stor gjeng ungdommer og slukker gleder og sorger over en øl.

Men denne kvelden er det ekstra spent. Og i motsetning til enhver annen kveld på Rockefeller, stemmer alle Sosialistisk venstreparti (SV).

Partiet opplever sin viktigste kveld etter åtte år i regjering. Vil velgerne sende dem ut av Stortinget, eller bare la dem nøye seg med enkelte direktemandater.

For utviklingsminister Heikki Holmås, partiets førstekandidat i Oslo, er det ekstra spennende.

– Dette blir en lang kveld, sier han til ABC Nyheter.

Holmås er fornøyd med egen innsats og mener partiet har gjort en god valgkamp.

De største optimistene i salen tro nå partiet kan havne rundt 4,2-4,3 prosent av stemmene, etter at resultatene fra storbyene blir klart.

En av hans kompaner i regjeringen, Bård Vegar Solhjell, sier at det ikke handler om tro, men evnen til å vente på at resultatene kommer.

Klokken halv elleve på kvelden har det ennå ikke kommet noen stemmer fra Oslo på grunn av tekniske vanskeligheter.

– De stemmene vil avgjøre om vi kommer over eller under sperregrensen, sier Holmås.

For de tre-fire hundre som er samlet på Rockefeller er det tv-en som står sentralt og ikke noen de musikerne som til vanlig er å finne der.

Jubel og klappsalver runger i takt med de meningsmålingene som dukker opp på skjermene.

– Partiet er spent. Jeg håper og tror at vi skal bli en slagkraftig gjeng på Stortinget. det er det viktigste - at vi blir en slagkraftig gjeng, sier avtropende visepresident på Stortinget, Akhtar Chaudrey.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus