Kom til stengt dør på valgdagen

Mann kom til mørke lokaler og stengt dør da han skulle stemme på rådhuset i Grimstad søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag kveld kjørte lastebilsjåfør Henry Helleland til rådhuset i Grimstad for å stemme. Det skulle vise seg å bli en utfordring.

– Jeg så på valgkortet at rådhuset skulle være åpent fra klokken 10 til klokken 20. Og regnet med jeg kunne stole på det, sier Helleland til Agderposten.

Valgansvarlig i Grimstad Aud Helen Moe bekrefter feiltrykk på valgkortene for sentrum krets i Grimstad, og at feilen har vært kjent en tid. Riktig åpningstid søndag (slik det også står på hjemmesiden til Grimstad kommune) var fra klokken 12 til 18.00.

Les også: Tror riktig valgresultat blir spådd tidlig mandag kveld

Kommunen har hatt annonser om dette i Agderposten og Grimstad Adressetidene, og også redaksjonell omtale i sistnevnte for å informere folk om feilen. Frps andrekandidat Lene Langemyr i Aust-Agder reagerer sterkt på vegne av velgeren og mener dette ikke er godt nok.

– Her står vi ovenfor et oppriktig demokratisk problem. Vi har 428 kommuner i landet. Skjer dette også andre steder, er det en reell utfordring for valget. Fremskrittspartiet, på lik linje med andre partier, oppfordrer alle til å bruke stemmeretten. Da skal ikke velgere møte opp til stengte dører, når valgkortet eksplisitt sier at lokalene skal være åpne, sier hun til Agderposten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus