Kom til stengt dør på valgdagen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mann kom til mørke lokaler og stengt dør da han skulle stemme på rådhuset i Grimstad søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag kveld kjørte lastebilsjåfør Henry Helleland til rådhuset i Grimstad for å stemme. Det skulle vise seg å bli en utfordring.

– Jeg så på valgkortet at rådhuset skulle være åpent fra klokken 10 til klokken 20. Og regnet med jeg kunne stole på det, sier Helleland til Agderposten.

Valgansvarlig i Grimstad Aud Helen Moe bekrefter feiltrykk på valgkortene for sentrum krets i Grimstad, og at feilen har vært kjent en tid. Riktig åpningstid søndag (slik det også står på hjemmesiden til Grimstad kommune) var fra klokken 12 til 18.00.

Les også: Tror riktig valgresultat blir spådd tidlig mandag kveld

Kommunen har hatt annonser om dette i Agderposten og Grimstad Adressetidene, og også redaksjonell omtale i sistnevnte for å informere folk om feilen. Frps andrekandidat Lene Langemyr i Aust-Agder reagerer sterkt på vegne av velgeren og mener dette ikke er godt nok.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Her står vi ovenfor et oppriktig demokratisk problem. Vi har 428 kommuner i landet. Skjer dette også andre steder, er det en reell utfordring for valget. Fremskrittspartiet, på lik linje med andre partier, oppfordrer alle til å bruke stemmeretten. Da skal ikke velgere møte opp til stengte dører, når valgkortet eksplisitt sier at lokalene skal være åpne, sier hun til Agderposten.