Problemer med registrering av stemmer

Moss Kommune sliter med tellemaskin. Drammen har slitt med feil i manntall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOSS: Moss kommune har også hatt problemer med å få registrert stemmene fra årets stortingsvalg. Det bekrefter ordfører Tage Pettersen til NRK.

– Vi har datatrøbbel, men det jobbes med saken, sier han.

Moss Kommune håper å ha stemmene ferdig registrert innen klokken 04.00 i natt. Problemet er stemmesedler med blindeskrift.

– Tellemaskinen har problemer med disse. Derfor må vi sortere manuelt før vi legger dem i maskinen. Dermed tar dette litt lenger tid, forteller Anne Tollerud (Ap) til Moss Avis.

Les også: Uklart om det blir ytterligere forsinkelser i Oslo

DRAMMEN: Klokken 20.45 valgkvelden sier ordfører Tore Opdal Hansen til Drammens Tidende at forhåndsstemmene i Drammen blir innmeldt og er klare like etter klokken 21.00. Det tok mye lenger tid enn planlagt på grunn av feil.

– Vi håper vi er ferdig med tellingen av forhåndsstemmer før kl. 21.00, men kan ikke garantere noe, sa kommunenes informasjonssjef Dag Knutsen-Øy til Drammens Tidende tidligere i dag.

Forhåndsstemmene for Drammen skulle for lengst vært talt opp, men valgstyret ba om en ny skanning av stemmene fordi det var en uregelmessighet. Manntallet stemte nemlig ikke.

Forhåndsstemmene skulle være opptalt før man begynte på stemmene som er avgitt i 11 valglokaler omkring i byen i dag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus