HEIKKI HOLMÅS:

– Jeg har ingen plan B

Etter åtte år i regjering risikerer SV å havne utenfor Stortinget. Utviklingsminister Heikki Holmås er en av dem som risikerer å måtte finne nytt virke. – Jeg har ingen plan B, sier han til ABC Nyheter. Foto: NTB scanpix
Etter åtte år i regjering risikerer SV å havne utenfor Stortinget. Utviklingsminister Heikki Holmås er en av dem som risikerer å måtte finne nytt virke. – Jeg har ingen plan B, sier han til ABC Nyheter. Foto: NTB scanpix

Utviklingsminister Heikki Holmås har ikke lagt noen planer for et liv uten stortingsplass. – Det har jeg ikke tenkt noe på, sier SVs førstekandidat i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utviklingsminister Heikki Holmås har hatt en hektisk innspurt i valgkampen. De siste dagene har han prøvd å mobilisere velgerne på Oslos østkant for sitt parti, Sosialistisk Venstreparti (SV).

– De siste dagene har jeg fått mange positive tilbakemeldinger. De som vil ha en sterk stemme for rettferdighet, de må komme seg til valgurnene og stemme SV, sier han til ABC Nyheter.

På meningsmålingene har SV slitt den siste tiden, og det tradisjonelt største partiet til venstre for Arbeiderpartiet står i fare for å miste alle mandater på Stortinget.

Ministeren har ikke begynt å legge planer for et mulig liv utenfor Stortinget.

– Det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg har ingen plan B, sier han.

– Jeg vil oppsummere valget først etterpå. Men jeg ser jo at alle regjeringspartiene sliter etter åtte år i regjering. Jeg mener vi har levert, sier han og viser til barnehageplasser, fattigdom og satsning på jernbane.

– Jeg ser at mange er tiltrukket av et skifte, men jeg vil advare mot det.

Les også: - Helt sikker på grønne mandater

SV-profilen tror også at nykommeren i den nasjonale valgkampen, Miljøpartiet De grønne (MDG), kan gi SV noen færre stemmer.

– Det tror jeg sikkert, og jeg synes det er bra at det har vært en ordentlig miljødebatt i år. Men det er jo ikke den eneste saken, selv om jeg også mener SV er det beste miljøpartiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus