– Helt sikker på grønne mandater

- Folk vil tro jeg er helt vill, sier MDGs nasjonale talsmann, Harald A. Nissen, som derfor ikke vil opplyse om hvor mange mandater han egentlig tror partiet vil få. Foto: MDG
- Folk vil tro jeg er helt vill, sier MDGs nasjonale talsmann, Harald A. Nissen, som derfor ikke vil opplyse om hvor mange mandater han egentlig tror partiet vil få. Foto: MDG

Hos De Grønne henger i håpet i et snøre, det er fast forankret. – Vi har truffet tidsånden, sier nasjonal talsmann Harald A. Nilsen i timene før valglokalene stenges.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøpartiet De Grønne (MDG) kan bli valgets store overraskelse. Partiets nasjonale talsmann, Harald A. Nissen, formelig bobler når ABC Nyheter får fatt i ham noen timer før valgresultatet er klart.

– Jeg er helt sikker på at vi får inn mandater. Jeg skal ikke si hvor mange jeg egentlig tro, for da vil folk tro jeg er helt vill, sier han.

Sikrest regner han er partiets kandidat i Oslo, Rasmus Hansson.

Selv stiller han til valg i Sør-Trøndelag og Nissen sier at han har fått en svært hjertelig mottakelse hos velgerne den siste uken.

Les også: Fullt kaos om vindkraft i Miljøpartiet De Grønne

– Jeg har en veldig god følelse. Vi har uansett oppnådd det vi ville - vi har etablert oss på nasjonalt nivå i norsk politikk. Jeg tror det går veien for oss i dag.

Nissen sier at partiet har fått 2000 nye medlemmer siden april, og at det bare i helgen kom 150 nye medlemmer.

– Vi har bygd parti og har nå 5000 medlemmer. Noe har vi truffet og vi har et helt annet apparat for fremtiden. Vi har truffet tidsånden, sier han.

Les også: Holmås: – Jeg har ingen plan B

– Nå spørs det om velgerne vil løfte oss over den magiske sperregrensen.

Samtidig som han ser for seg en lysende vår for sitt eget parti, er han ikke udelt negativ til at kanskje Sosialistisk venstreparti (SV) kan komme til å forlate mer benn kongens bord etter kveldens valg.

– Jeg synes nok ikke sutring er en god måte å drive valgkamp. Mye har forundret meg over SVs valgkamp, og selv om jeg i Trondheim bystyre har jobbet godt med mange Sv-ere så synes jeg de har drevet en underlig valgkamp, sier MDGs nasjonale talsmann.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus