Norsk politi kontaktet etter likfunn i Sverige

Et lik er funnet innpakket og dumpet i sjøen ved Saltö utenfor Strömstad i Vest-Sverige. Ifølge svensk politi er det ingen tvil om at liket var forsøkt skjult.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et partert lik er funnet på 14 meters dyp i sjøen ved Saltø utenfor Strömstad i Sverige, tre kilometer fra den norske grensen.

Ifølge svensk politi er det ingen tvil om at liket, som ble oppdaget av en dykker lørdag kveld, var forsøkt skjult. Det var først mandag morgen at innpakningen ble fjernet og liket avdekket. Det er flere personer som er savnet i området.

– Dette ligger jo bare tre kilometer fra Norge, så nå har vi både Norge og Sverige som arbeidsfelt, og vi har kontakt med det norske politiet, sier politioverbetjent Thord Haraldson til nyhetsbyrået TT.

Nøye pakket inn

Foreløpig er det ikke mulig å fastslå om den døde var en mann eller kvinne eller hvor gammel vedkommende var.

– Det er heller ikke mulig å si hvor lenge kroppen har ligget i vannet, opplyser Björ Blixter, pressetalsmann for politiet i Vestre Götaland, til NTB.

Liket var svært nøye pakket inn, og det var helt klart at hensikten var å sørge for at liket ikke ble funnet, heter det på det svenske politiets nettsider mandag.

– Dette skulle nok være den perfekte forbrytelse. Denne kroppen skulle aldri bli funnet. Pakken var svært velgjort, og bare gjerningspersonen og vi kjenner til dette, sier Blixter til NRK.

Snakker med øyboere

Rettsmedisinske undersøkelser er ventet å starte i Göteborg onsdag. Det svenske politiet snakker nå med beboere på øyer i området for å finne ut om noen har observert noe som kan settes i forbindelse med funnet.

− Vi vet ikke om dette er en svensk eller norsk person, eller noen fra et annet land, sier Blixter.

Han sier også at politiet har stor tro på at de vil identifisere den døde.

Svensk politi har mandag gått fra dør til dør på Saltö og øyene rundt for å skaffe oversikt over om noen kan ha hørt eller sett noe mistenkelig.

− Det kan være personer som har gjort iakttakelser, som en spesiell båt. Det kan jo være en hendelse man setter i sammenheng med det som har skjedd. Det finnes øyne og ører på øyene, sier Blixter til Aftonbladet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus