Sommerværet fortsetter minst en uke til

SOMMERVÆR: På grunn av høye temperaturer mange steder i landet, lar folk seg fremdeles friste til å hoppe i sjøen, selv om kalenderen viser september. Arkivfoto: NTB scanpix
SOMMERVÆR: På grunn av høye temperaturer mange steder i landet, lar folk seg fremdeles friste til å hoppe i sjøen, selv om kalenderen viser september. Arkivfoto: NTB scanpix

Det pene været og de gode temperaturene holder stand, ifølge meteorologene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strålende sol og temperaturer på 20-tallet har preget store deler av landet den siste uken. Dermed har en av de beste somrene på mange år strukket seg inn i høstmåneden september.

Mandag formiddag var det 23 grader i Brønnøysund i Nordland. Sommervarme så sent som 9. september er ikke vanlig, melder Storm.no.

– Forklaringen er at det strømmer varm luft fra sør inn over Midt-Norge, sier Storm-meteorolog Roar Inge Hansen ifølge nettstedet.

– Fortsetter i den kommende uken

Og godværet fortsetter. Både Storm og Meteorologisk institutt er optimistiske for uken som kommer, selv om været blir noe mer ustabilt, melder VG.

Høytrykket som har gitt sommervær både i sør og nord blir liggende med sommerlige temperaturer, mens et svakt lavtrykk ventes i vest fra onsdag denne uken.

– Det flotte været vi har hatt ser vi også i den kommende uken, sier Mariann Aabrekk, vakthavende meteorolog i Storm Geo til VG.

Sjekk været der du er

Perioder med regn

Lavtrykket kan imidlertid gi perioder med regn i hele landet.

Så langt har temperaturene ligget opp mot fire grader høyere enn normalt for september. I uken fremover vil det kjølne noe, men fortsatt vil det kunne bli opp mot 20 grader.

– Selv om nord og sør vil få mer ustabilt vær med innslag av regn av og til, er hovedbudskapet at denne uken også vil være preget av flott vær, med sol og gode temperaturer, sier vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt Per Egil Haga til VG.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus