Norge ikke lenger verdens lykkeligste land

Danskene er verdens lykkeligste folk, skal vi tro Columbia University. Det er tross alt nordmenn sin feriefavoritt, så det er kanskje ikke så rart. Foto: Colourbox.
Danskene er verdens lykkeligste folk, skal vi tro Columbia University. Det er tross alt nordmenn sin feriefavoritt, så det er kanskje ikke så rart. Foto: Colourbox.

Nå har Danmark stjålet æren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi er strengt tatt nummer to fortsatt. Danmark, Norge, Sveits, Nederland og Sverige er ranket som verdens lykkeligste land av innbyggerne selv, ifølge en undersøkelse som omfatter 156 land.

2013 World Happiness Report ble utgitt mandag av Earth Institute ved Colombia University, ifølge CNN.

Dra... sør for Sahara

Så om du ønsker deg et lykkelig liv bør du bare bli, og søker du litt mer ulykkelighet, kan du sette kursen mot Egypt, Rwanda, Burundi eller ett av landene sør for Sahara.

Egypt har sett den største reduksjonen i lykke de siste årene. Lykkefølelsen deres har falt fra 5,4 til 4,3 på en skala fra 1 til 10. Kanskje ikke så rart, med tanke på den politiske situasjonen i landet. Portforbud kan gjøre de fleste sure.

Og selv om den totale lykkefølelsen i verden har økt bittelitt siden 2010, så har folka i Hellas, Italia, Portugal og Spania gjort sitt for å dra ned snittet. Økonomisk krise er heller ikke oppskriften på et lykkelig liv, skal vi tro Colombia University.

Uenighet om lykkelighet

Andre mener nordmenn er verdens lykkeligste. Skjermdump fra the Lagatum Prosperity Index.Andre mener nordmenn er verdens lykkeligste. Skjermdump fra the Lagatum Prosperity Index.

Det er flere som lager oversikter over de lykkeligste og ulykkeligste landene i verden. OECD (the Organization for Economic Cooperation and Development) ranker Norge også som det nest lykkeligste landet. Men her kommer vi etter Sveits og ikke Danmark.

The Lagatum Prosperity Index, som tar for seg 142 land, mener imidlertid at Norge er verdens lykkeligste land.

Deres studie viser altså at Norge topper lista, fulgt av Danmark og Sverige. Finland kommer på sjuende plass.

Les også: Hvem er lykkeligst i verden her

Er vi nordmenn verdens lykkeligste? Er vi nordmenn verdens lykkeligste?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus