Slakteri selger kjøtt som har gått ut på dato

Under et tilsyn ved slakteriet Fatland i Oslo, som blant annet selger kjøttvarer under merkenavnet Skjeggerød, fant Mattilsynet mengder av kjøtt som hadde gått ut på dato. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Under et tilsyn ved slakteriet Fatland i Oslo, som blant annet selger kjøttvarer under merkenavnet Skjeggerød, fant Mattilsynet mengder av kjøtt som hadde gått ut på dato. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Mattilsynet har beslaglagt kjøtt fra Oslo-slakteriet Fatland som hadde gått ut på dato for opptil tre år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slakteriet Fatland som holder til i Oslo, slakter og selger kjøttvarer for over 700 millioner kroner i året. Mye av kjøttet selges under merkenavnet Skjeggerød, som Fatland-konsernet også eier.

Under et tilsyn ved bedriftens fryselager i Oslo fant Mattilsynet åtte tonn frossenkjøtt som gikk ut på dato for opptil tre år siden, melder NRK.

Kjøttet ble beslaglagt og seksjonssjef Oddrun Espelund i Mattilsynet understreker at det ikke kan selges før man har fastslått at maten er trygg.

– Vi synes det er alvorlig er at de ikke har gode nok rutiner for å vurdere hva de skal gjøre når de får kjøtt som blir liggende så lenge, sier Espelund til NRK.

Les også: Fant rotter og mus på Aker Brygge-restaurant

På fryselageret fant Mattilsynet frossenvarer og frosne ferskvarer om hverandre. Dette mener Mattilsynet er uheldig for matvarehygienen.

Daglig leder Terje Wester avviser at kvaliteten på kjøttet er dårlig, selv om det er gått ut på «best før»-dato.

– Produktene som går ut fra oss har en førsteklasses kvalitet. «Best før»-datoen er jo en veiledning for smaksmessige kvaliteter. Hvis det går ut over det, så må det vurderes i hvilke type produkter du kan bruke kjøttet for å få en førsteklasses kvalitet, sier han til NRK.

Les også: Fatland-konsernet stevnet for høyesterett i Namibia

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus