Flere skudd mot blokk i Sola

En boligblokk på Sola i Rogaland ble lørdag utsatt for to mystiske skyteepisoder. Kart: Google Maps
En boligblokk på Sola i Rogaland ble lørdag utsatt for to mystiske skyteepisoder. Kart: Google Maps

Politiet i Rogaland er bekymret etter at to leiligheter lørdag ble truffet av skudd på Tjelta i Sola kommune. Ingen er pågrepet, og politiet ber om tips i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første skyteepisoden ble varslet til politiet klokka 13.54 lørdag ettermiddag. Bevæpnet politi rykket ut etter at en eldre kvinne våknet av et skudd gjennom stuevinduet i leiligheten sin på Tjelta i Sola i Rogaland.

Kvinnen lå og sov da hun bråvåknet av at stuevinduet ble knust. Etterpå ble det funnet en kule i veggen, opplyser operasjonsleder Karstein Tendenes i Rogaland politidistrikt til NTB.

Bevæpnet politi var på stedet, men denne aksjonen ble avsluttet uten at noen var pågrepet. Politiet mente da at det kunne dreie seg om et vådeskudd.

To skudd

Like etter klokka 18.30 meldte politiet at det var kommet melding om skudd også mot en annen leilighet i den samme blokka, to etasjer under den andre. Politiet dro derfor tilbake for å undersøke området på nytt.

Ifølge Stavanger Aftenblad hadde prosjektil gått gjennom en skyvedør foran terrassen. Innehaveren av leiligheten er bortreist, men hennes bror sier til Aftenbladet at kula har stoppet før den kom inn i stua.

– Glasset i skyvedøren er ødelagt, og det ligger glass på terrassen. Ingenting er skadd inni leiligheten, sier mannen, som tok kontakt med politiet da han så kulehullet.

Politiet tror de to skuddene har falt omtrent samtidig, men at det andre ble oppdaget senere fordi beboeren ikke var hjemme.

Tips

Politiet gikk da også bort fra teorien om at det kunne være snakk om vådeskudd.

– Med to leiligheter som er truffet, faller det på sin egen urimelighet, sier operasjonslederen.

Han antyder at det kan dreie seg om et kraftig våpen, og at det kan ha vært skutt fra langt hold.

– Så får det bli opp til krimteknikerne å slå fast hvilket kaliber det dreier seg om, sier Tendenes.

Lørdag kveld var fortsatt ingen pågrepet i saken, og politiet vil svært gjerne ha tips i saken. Flere vitner hadde ved 22-tiden meldt seg. Ifølge flere av dem er det ofte skudd i området, slik at folk ikke nødvendigvis reagerer med det samme på slike lyder.

Tendenes sier det står bra til med kvinnen som fikk skutt i stykker stuevinduet, og at hun ikke har ytret ønske om å forlate leiligheten.

– Men hun syntes selvsagt det var ubehagelig, og vi ser svært alvorlig på saken, sier han

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus