Irans president sier kjemiske våpen er brukt i Syria

Irans president Hassan Rouhani
Foto: Reuters / NTB scanpix
Irans president Hassan Rouhani Foto: Reuters / NTB scanpix

Irans president Hassan Rouhani sier for første gang at kjemiske våpen har drept mennesker i krigen i Syria. Han ber verdenssamfunnet hindre videre bruk av slike våpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rouhani sier ikke hvem som har brukt gass i krigen, og han kommenterer ikke direkte det som skal ha vært et omfattende gassangrep tidligere denne uka utenfor Damaskus. Tidligere har Iran hevdet at opprørere har brukt gass.

– Mange uskyldige mennesker i Syria er blitt skadd eller martyrer etter bruk av kjemiske våpen, og dette er uheldig, sier Rouhani ifølge nyhetsbyrået ISNA.

– Vi fordømmer sterkt og fullstendig bruk av kjemiske våpen, fortsatte han.

– Den islamske republikken ber verdenssamfunnet bruke all sin makt for å hindre bruk av disse våpnene noe sted i verden, særlig i Syria, la han til ifølge et annet nyhetsbyrå kalt Mehr.

Iran er den viktigste utenlandske støttespilleren og allierte til president Bashar al-Assad i Syria. Irans utenriksminister sa tidligere denne uka at opprørere må ha stått bak det mye omtalte angrepet, og lørdag hevder utenriksdepartementet at de har bevis for dette.

– Det er bevis på at terroristgrupper har gjort dette, sier talsmann i utenriksdepartementet, Abbas Araqchi.

Også Russland har rettet pekefingeren mot opprørsgrupper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus