KrF-topper ser Frp-samarbeid som lite sannsynlig

KrF-leder Knut Arild Hareide sier det er lite sannsynlig at hans parti kommer til å samarbeide med Frp og Siv Jensen i en ny regjering. Her fra partilederdebatten på TV 2 onsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide sier det er lite sannsynlig at hans parti kommer til å samarbeide med Frp og Siv Jensen i en ny regjering. Her fra partilederdebatten på TV 2 onsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Flere KrF-topper mener et samarbeid med Fremskrittspartiet i en eventuell borgerlig regjering etter valget er lite sannsynlig. Partileder Knut Arild Hareide holder imidlertid døra for Frp på gløtt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF vedtok i fjor at et regjeringssamarbeid med Frp er «lite sannsynlig». Flere partitopper mener ifølge VG at dette gir Hareide rom til å gå ut før valget og utelukke et samarbeid med Frp.

– Jeg mener at avstanden til Frp ikke har økt, men den er fortsatt veldig stor, sier Hareide til VG.

Han sier han fastholder at det fortsatt er forholdsvis lite sannsynlig at KrF kan sitte i regjering med Siv Jensens mannskap.

Geir Bekkevold, KrF-representant fra Telemark, er blant partitoppene som mener avstanden mellom de to partiene øker.

– Landsstyret sa allerede i fjor høst at det er lite sannsynlig at KrF kan sitte i regjering med Frp. Ingen må tro at ikke Frp vil kjempe for å få gjennomslag for sin politikk etter valget. Jeg konstaterer at avstanden er økende, spesielt nå når de har offentliggjort sine tanker om asylpolitikk og innvandring, sier han.

Ifølge VG bekrefter flere kilder i KrF at partiet har lagt et totrinnsløp for et regjeringssamarbeid etter stortingsvalget. Høyre, KrF, Venstre og Frp vil umiddelbart etter valget sette seg ned for å avklare hvordan partiene stiller seg til et samarbeid som kan avløse den rødgrønne regjeringen. I denne sonderingsrunden vil KrF forsøke å få Høyre til å velge sentrum framfor Frp.

Dersom dette ikke er mulig, og Høyre og Frp går i forpliktende regjeringsforhandlinger, vil KrF bidra til at det settes inn en ny borgerlig regjering, men som de selv ikke deltar i.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus