Dødt løp mellom Jens og Erna på ny måling

Partileder Erna Solberg (H) intervjues etter partilederdebatten på TV 2 onsdag kveld.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Partileder Erna Solberg (H) intervjues etter partilederdebatten på TV 2 onsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Arbeiderpartiet og Høyre er så å si like store og får begge snaut 30 prosents oppslutning på en fersk meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På målingen som Ipsos MMI har utført for Dagbladet, er Jens Stoltenbergs parti så vidt størst, med 29,7 prosent, mens Erna Solbergs regjeringslystne mannskap ligger rett bak med 29,6.

For de to partilederne er det kanskje Solberg som likevel kan smile bredest. Høyre går nemlig fram 2,1 prosentpoeng fra forrige ukes måling, mens Ap faller hele 2,8 prosentpoeng.

Fremskrittspartiet faller også kraftig, med 1,8 prosentpoeng, til 13,0.

SV står på stedet hvil med 4,3 prosent. Bortsett fra Venstre, som faller 0,7 prosentpoeng til 4,1 og dermed holder seg så vidt over sperregrensen, er det oppgang for de øvrige partiene. KrF går fram 0,9 til 6,0, Sp er fram 0,8 til 5,6, Miljøpartiet De Grønne stiger 1,0 til 3,9, Rødt går fram 0,9 til 2,1 mens andre partier får 1,7 – det samme som forrige uke.

Dersom målingen var identisk med valgresultatet, ville de rødgrønne regjeringspartiene fått 73 stortingsmandater, langt unna de 85 som sikrer flertall. De fire partiene på borgerlig side ville sikret seg 94. Høyre og Frp ville fått 76 mandater alene og måtte altså hatt støtte fra KrFs 11 for å sikre seg flertall i stortingssalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus