Fire ofre navngitt etter helikopterulykke

Politiet i Skottland har navngitt fire personer etter helikopterulykken i Nordsjøen sent fredag kveld. Tre av de fire er funnet omkommet, mens én fortsatt er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skotsk politi sier man er i ferd med å hente opp den savnede fra vraket av helikopteret og regner personen som omkommet. Dermed er det totale antallet omkomne etter ulykken fire. Samtidig blir antallet som er reddet redusert til 14, mens det tidligere ble oppgitt å være 15.

Helikopteret, som var i ferd med å frakte oljearbeidere hjem fra en rigg, krasjlandet i sjøen ved Shetland fredag kveld.

En av de overlevende forteller at det hele skjedde veldig raskt.

– Han forteller at helikopteret virket å miste all kraft og det var ikke tid til å forberede seg. De falt bare ned i sjøen. Han satt ved vinduet og kom seg ut da helikopteret veltet, sier den overlevendes mor til Sky News.

Fredag kveld

Ulykken skjedde noen kilometer vest for Sumburgh flyplass ved 19.20-tiden fredag britisk tid. Helikopteret hadde et mannskap på to og 16 passasjerer om bord, og det brakk i flere deler da det traff vannet.

Flere helikoptre fra kystvakten og ferjer i området ble sendt til stedet.

Ifølge Sky News er det fire briter som har omkommet, tre menn og en kvinne.

De 14 som er reddet, ble fraktet til Lerwick på Shetland av kystvakten. Ingen av disse skal være livstruende skadd.

På bakken

Helikopteret var av typen Super Puma L2, som selskapet CHC Helikopter Service har fem av i Norge, og som brukes til å frakte personell til Nordsjøen.

Selskapet har suspendert alle flyginger med denne typen helikopter.

– Vi har vedtatt å foreløpig suspendere flighter med den helikoptertypen som falt ned. Det vil bli vurdert fortløpende når de blir gjenopptatt, sier kommunikasjonsrådgiver Svein Thompson til NTB.

Søndag formiddag vet selskapet fortsatt ikke hva som skjedde med ulykkeshelikopteret.

Les også: Helikoptre settes på bakken etter ulykke

Andre ulykker

Selskapet hadde i fjor to ulykker med en annen helikoptermodell, Super Puma EC 225. Til sammen et trettitalls personer var om bord, men ingen omkom.

Denne modellen er nettopp tatt i bruk igjen etter å ha vært undersøkt etter ulykkene, ifølge avisa The Scotsman.

I april 2009 omkom 16 mennesker da et Super Puma-helikopter styrtet i sjøen på britisk side av Nordsjøen mens det var på vei tilbake fra en plattform.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus