Mourinho roste Moyes før stormøtet

José Mourinho får en tøff test i form av Manchester United allerede i sesongens tredje kamp. Foto: Kieran Doherty / Reuters / NTB scanpix.
José Mourinho får en tøff test i form av Manchester United allerede i sesongens tredje kamp. Foto: Kieran Doherty / Reuters / NTB scanpix.

Allerede mandag barker Manchester United og Chelsea sammen til storkamp på Old Trafford. José Mourinho brukte deler av fredagens pressekonferanse til å rose motstanderen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den karismatiske Chelsea-manageren var som vanlig i godt humør da han møtte pressen i klubbens treningsanlegg. Han ser tittelforsvarer United som en av de tøffeste utfordrerne også i år. Men håper storklubben ikke gjør rent bord når det kommer til trofeer.

– Jeg håper han ikke vinner alt. Jeg håper han lar noe være igjen til oss andre, sa Mourinho om managerkollega David Moyes.

Portugiseren tror ikke Alex Fergusons historie i Manchester-klubben vil være et problem for den nye United-sjefen.

– Moyes er på sitt beste tidspunkt i karrieren. Jeg tror vi kan starte et flott forhold, slik jeg og Sir Alex hadde. Det er ikke manager mot manager, forklarte suksesstreneren.

Vil forsterke

Samtidig sa han at kampen om ligagullet ikke bare handler om Chelsea og Manchester United.

– Alle kamper har en betydning, men dette er ikke et løp mellom to hester. United har noen av de beste spillerne i verden, blandet med noen veldig gode unge spillere og en vinnerkultur.

I løpet av sommeren har Chelsea forsterket laget med André Schürrle og hentet Romelu Lukaku og Kevin De Bruyne tilbake fra lån. Mourinho ser gjerne flere spillere komme inn dørene på Stamford Bridge.

– Jeg er fornøyd med troppen, men vi ønsker alltid noe mer. Vi stenger ikke dørene. Vi vil prøve helt til siste dag (av overgangsvinduet) å hente mer kvalitet, sa han.

Rooney usikker

Chelsea-sjefen vil ikke selge midtstopperen David Luiz, som han trolig må klare seg uten mot United. Også Tomás Kalas er på London-klubbens skadeliste.

Mer spenning knyttes til om Wayne Rooney, som Mourinho har prøvd å kjøpe i sommer, blir å finne i Uniteds startoppstilling. Han kom innpå og bidro med to målgivende pasninger i åpningskampen mot Swansea (4-1), men feiret ikke scoringene sammen med lagkameratene.

For øvrig må David Moyes klare seg uten skadde Javier Hernández, Nani, Rafael og Ashley Young, samt sykdomsplagede Darren Fletcher.

Begge lag har åpnet sesongen bra. Chelsea har vunnet sine to kamper mot Hull og Aston Villa. Laget skal også møte Bayern München i den europeiske supercupen neste uke.

Les flere fotballnyheter her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus