– Han er ingen drapsmann

Politiet mener politimannen har drept kvinnen ved å kaste eller dytte henne fra Breviksbrua. Foto: Politiet
Politiet mener politimannen har drept kvinnen ved å kaste eller dytte henne fra Breviksbrua. Foto: Politiet

Venn av politimannen som er siktet for drap på Linn Madelen Bråthen i Bamble reagerer kraftig på hvordan kameraten blir framstilt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han er en person som redder liv. Det har vært jobben hans, og det er en slik person han er, sier Audun Thorstad til Dagbladet.

Han har kjente den drapssiktede politimannen siden 90-tallet. Til avisa forteller Thorstad at han ikke har en god forklaring på hvorfor kameraten forklarte seg falskt i det første avhøret med politiet.

Han reagerer likevel kraftig på det han mener er forhåndsdømming av vennen.

– Jeg skjønner at det er oppmerksomheten rundt dette, men det virker ikke som om noen er ute etter å finne ut av hva som faktisk har skjedd, men heller lage en skandale fordi siktede er en politimann. Det går utrolig mange rykter, som det er vanskelig å forholde seg til, sier han til Dagbladet.

Les også: Brevik: Politikollega skal ha sett paret på brua

– Surrealistisk

Fredag 16.august ble mannen i Tønsberg tingrett varetektsfengslet i fire uker. Retten ila mannen fullstendig isolasjon i to uker.

Retten finner skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha begått drapet, og den begrunner det med politimannen har forklart at han var sammen med kvinnen da hun falt fra Breviksbrua.

I fengslingskjennelsen påpekes det at mannen unnlot å varsle om saken på tross av at han er politibetjent. Mannen har selv forklart at dette skyldtes at han fikk panikk.

Mannens forsvarer, Arne Lie, har tidligere sagt til Varden at hans klient opplever den utvidede siktelsen som surrealistisk.

– Han forstår det ikke, og sliter med det, har Lie uttalt.

Les også: Spesialenheten etterforsker Telemark-politiet

– Ikke slik jeg kjenner han

Til NRK forteller Thorstad at han synes det er ille at enkelte medier har identifisert kameraten med navn og bilde.

– Han fremstilles som en grufull, slu og sleip fyr som har lurt alle. Det er urettferdig. Det virker som om noen bare er ute etter å ta ham, ikke ute etter å finne ut hva som egentlig har skjedd, sier han.

Thorstad får seg ikke til å tro at vennen kan ha drept noen.

– Dette stemmer ikke overens med hvordan jeg kjenner ham, sier Thorstad til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus