Respons-måling: Ap forbi Høyre

Jens Stoltenberg (Ap) og Erna Solberg (H) i debatt hos NRKs Jarle Roheim Håkonsen under Arendalsuka nylig. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Jens Stoltenberg (Ap) og Erna Solberg (H) i debatt hos NRKs Jarle Roheim Håkonsen under Arendalsuka nylig. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Ap går fram og er igjen det største partiet, mens Høyre faller kraftig på en meningsmåling utført av Respons Analyse for Aftenposten og regionsavisene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På den riksdekkende målingen får Miljøpartiet De Grønne en oppslutning på 5,2 prosent, en oppgang på 0,1 prosent og godt over sperregrensen for utjevningsmandater på 4 prosent.

Med dette som valgresultat ville partiet vært inne med åtte mandater på Stortinget.

Ap har en oppslutning på 29,4 prosent, fram 2,1 prosentpoeng. Også regjeringspartner SV går fram – 1,5 prosentpoeng til 4,6 prosent. Samtidig faller Sp 0,9 prosentpoeng til 4,8 prosent.

Det ville gitt de rødgrønne til sammen 67 av 169 mandater på Stortinget.

Valgomat: Se hvilket parti du er mest enig med

Høyre er den store taperen i målingen og faller 3,7 prosentpoeng til 28,5 prosent. Frp går fram 1,3 prosentpoeng til en oppslutning på 13,9 prosent.

Tallene for de andre partiene: Rødt 1,3 (-0,1), Venstre 5,9 (+0,4), KrF 5,6 (-0,2) og andre 0,8 (-0,5).

Målingen er utført for Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Adresseavisen og Aftenposten, og tallene er sammenlignet med målingen for en uke siden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus