Israel bomber palestinsk leir i Libanon

Israels luftforsvar bombet fredag et militært mål i Libanon som svar på at en serie raketter dagen før ble avfyrt mot Israel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En israelsk militær talsmann sa at det han kalte terrorstedet, var i nærheten av Na'ameh, mellom Beirut og Saida, og at islamistiske ekstremister sto bak.

Fire raketter ble skutt ut mot Israel fra Sør-Libanon torsdag, men bare to av dem traff Israel, uten at noen ble skadd. En tredje ble skutt ned av Israel, og den fjerde landet utenfor israelsk territorium.

I Libanon påtok en sunnimuslimsk gruppe tilknyttet al-Qaida seg ansvaret for angrepet. Vanligvis har det vært sjiamuslimske Hizbollah som har stått bak angrep fra Libanon mot Israel.

Libanons president Michel Suleiman kalte angrepet et brudd på FN-resolusjoner og en krenkelse av libanesisk territorium. Han ba de militære finne de skyldige.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu gjorde det klart at Israel alltid vil slå til mot dem som skader Israel eller prøver å skade Israel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus