Opposisjonen:

– Merkbart klasseskille blant nordmenn i Helse-Norge

Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V), Jonas Gahr Støre (Ap), Bent Høie (H) og Liv Signe Navarsete (Sp) under den NRK-sendte helsedebatten i Tromsø torsdag kveld.
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix)
Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V), Jonas Gahr Støre (Ap), Bent Høie (H) og Liv Signe Navarsete (Sp) under den NRK-sendte helsedebatten i Tromsø torsdag kveld. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix)

Opposisjonen mener nordmenn ikke lenger har troen på at de får behandling fra det offentlige når de trenger det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten 400.000 nordmenn har kjøpt seg forsikring mot å stå i helsekø. Under det TV-overførte folkemøtet i Tromsø torsdag kveld førte dette temaet til heftig debatt mellom helseminister Jonas Gahr Støre (Ap), kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp), Trine Skei Grande (V), Siv Jensen (Frp) og Bent Høie (H).

– Vi er i ferd med å få et merkbart og urettferdig klasseskille i Norge. Det har blitt slik at du skal være veldig frisk for å kunne være syk i landet vårt, sier Trine Skei Grande.

Les også: Støre lover 16.000 nye årsverk i eldreomsorgen

Bent Høie mener det ikke er rart at folk betaler seg ut av den offentlige helsekøen.

– Folk flest forstår seg ikke på ordningen med fritt sykehusvalg. De finner rett og slett ikke fram! Det er jo ingen grunn til at folk skal stå i lange køer og være sykmeldte når det finnes ledig kapasitet blant de private, sier han.

Jonas Gahr Støre advarer mot den borgerlige helsemodellen med likestilt bruk av private aktører.

Les også: Sykehjemsansatte forteller om uforsvarlig behandling

– Det er et system for å trekke ut mest mulig penger og ressurser. Dette er ikke et sunt område å ha konkurranse på. I dag har vi et system som er tilgjengelig for alle. Folketrygden er den beste forsikringen på å få behandling. Under vår regjeringstid siden 2005 har 1,6 millioner flere pasienter blitt behandlet, sier helseminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus