Christensen: – En bragd å slå Besiktas

Tromsøs Saliou Ciss duellerte med Besiktas Julien Escude Alfheim stadion torsdag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Tromsøs Saliou Ciss duellerte med Besiktas Julien Escude Alfheim stadion torsdag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tromsø beseiret Besiktas 2-1 i europaligakvalifiseringen torsdag. Det sørget for at håpet om gruppespillet fortsatt lever for «Gutan» og Agnar Christensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø trøblet voldsomt i starten mot tyrkiske Besiktas. Kampen var ikke ti minutter gammel da Hugo Almeida satte ballen i mål på pasning fra Manuel Fernandes. Det satte en støkk i den norske troen på at «Gutan» kan kjempe om plass i europaligaens gruppespill.

– Vi fikk en verst tenkelig start, men vi slo hardt tilbake, sa Tromsø-trener Agnar Christensen om TILs åpning.

For utover i kampen ble det andre takter. Fire minutter ut i annen omgang satte Thomas Kind Bendiksen et straffespark i mål. Snuoperasjonen ble fullbyrdet da Josh Pritchard med tjue minutter igjen satte inn dagens andre hjemmescoring.

– Vi spilte en god fotballkamp. Bortemålet var en strek i regningen, men vi reiste oss virkelig etter 0-1. Det å slå Besiktas her på Alfheim er en bragd, sa Christensen.

Heksegryte i Tyrkia

Tromsø vant kampen 2-1. Dermed tar TIL med seg et godt nok utgangspunkt til Tyrkia, hvor returoppgjøret venter om en uke.

– Vi gjør en god kamp og er på fra start av. Vi må belage oss på en ordentlig heksegryte nede i Tyrkia. Vi har en 50/50-sjanse til å gå videre. Det er synd de fikk et bortemål, sa Tromsø-spiller Remi Johansen, som av en lokal jury ble kåret til dagens bestemann.

– Det er veldig sterkt å slå Besiktas. De er et lag det står stor respekt av. Jeg ser vanvittig fram mot returoppgjøret, sa lagkamerat og målscorer Thomas Kind Bendiksen.

Tromsø har den siste tiden hadde problemer med å sanke poeng i eliteserien og ligger for øyeblikket på plass nummer tretten med 21 poeng etter 20 kamper spilt. Gutan, som ikke har vunnet en tippeliga-kamp siden sankthans, har vunnet tre av sine seks kamper i Europe League den samme perioden.

Besiktas, som i fjorårets sesong hente med en tredjeplass i den tyrkiske serien bak Galatasaray og Fenerbache, åpnet den tyrkiske serien forrige uke med hjemmeseier mot Trabzonspor.

Tromsø har aldri tidligere møtt Besiktas. Byrivalene Galatasay er derimot bakgrunnen til en av de største bragdene i Gutans historie. I 2005 slo nordlendingene ut det tyrkiske topplaget i tilsvarende runde av UEFA-cupen med 2-1 sammenlangt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus