Savnet 25-åring funnet medtatt i Oppdal

Den 25 år gamle mannen som har vært savnet i Oppdal i Sør-Trøndelag siden onsdag formiddag, ble funnet medtatt torsdag morgen av et ambulansehelikopter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den savnede ble funnet litt vest for Trollheimshytta på 1.100 meter, et stykke fra der han sist ble sett. Han er i litt dårlig form og er fløyet inn av ambulansen til St. Olavs hospital i Trondheim for videre undersøkelse, sier operasjonsleder Randi Fagerholt i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

En omfattende leteaksjon etter mannen ble satt i gang i området ved Gjevilvatnet etter at han ringte nødtelefonen klokka 10.40 og sa han lå i en steinrøys og var helt tom for energi. Han visste da ikke hvor han befant seg.

– Han sa han hadde hodesmerter, så han kan ha falt. Han kviknet litt til mens vi hadde kontakt med ham, så i utgangspunktet var nok ikke situasjonen så kritisk. Men han trenger hjelp, og han har nå ligget ute gjennom natta, sa redningsleder Erik Willersen i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB i 5.30-tiden torsdag.

Onsdag søkte flere politipatruljer, redningshunder, Røde Kors og frivillige etter mannen. Et Sea King-helikopter ble tidlig satt inn i letingen, men kunne ikke søke gjennom natta på grunn av tåke.

– Mobiltelefonen var nok avgjørende for at dette gikk godt, sier Fagerholt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus