RBK-byttene drepte Rekdals cupdrøm

JUBEL: Publikumet på Lerkendal var godt fornøyd med forestillingen de fikk se mot Vålerenga onsdag.
JUBEL: Publikumet på Lerkendal var godt fornøyd med forestillingen de fikk se mot Vålerenga onsdag.

Nicki Bille Nielsen steg til værs på et innlegg fra Mikal Dorsin og headet inn 2-1 for Rosenborg mot Vålerenga på overtid. Det sikret semifinaleplass for trønderne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag møttes Vålerenga og Rosenborg i eliteserien. Kampen endte 0-0. Det så også lenge ut til at lagene skulle sløse bort sine sjanser i onsdagens cupkamp på Lerkendal. Men med tolv minutter igjen å spille bredsidet Alexander Søderlund inn kveldens første scoring.

Deretter eksploderte kvartfinalen. Torgeir Børven utlignet med tre minutter igjen, men RBK ga seg ikke der.

– Det vi har trent på
Mikal Dorsin, som hadde kommet inn for Jørgen Skjelvik, slo ballen inn fra høyre, og Nicki Bille Nielsen headet den i nettet. Da viste kampuret to og et halvt minutt på overtid. Nielsen hadde i annen omgang kommet inn for landsmann Mike Jensen.

– Det er det vi trener på hver eneste dag. Ut på kanten, få ballen inn. Det er ekte Rosenborg, slik «Perry» vil ha det, sa matchvinneren til NRK.

Rosenborg tok seg dermed videre til semifinale i cupen, for første gang siden 2010. Samtidig må Kjetil Rekdals Vålerenga se at cupdrømmen brast. Rekdal har vunnet cupen tre ganger de siste elleve årene, en gang med Vålerenga og to med Aalesund.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus