– Ingen som vet hvordan Tjostolv og jeg har lidd

HAR LIDD: Kari Hilde French snakket for noen uker siden med sønnen Joshua. Da fortalte han om den vanskelig tiden i fengselet. Foto: NTB scanpix
HAR LIDD: Kari Hilde French snakket for noen uker siden med sønnen Joshua. Da fortalte han om den vanskelig tiden i fengselet. Foto: NTB scanpix

Joshua French fortalte i en telefonsamtale med sin mor om vanskelige år i fengselet i Kongo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er bare et par uker siden Joshua ringte meg og sa: «Mamma, det er ingen som vet hvordan Tjostolv og jeg har lidd gjennom disse årene», sier moren til Joshua French, Kari Hilde French, til Nordstrands Blad.

Hun er bekymret for sønnen som nå er mistenkt for drap på kameraten Tjostolv Moland. Det er bare et par uker siden hun kom tilbake fra et besøk i Kongo.

– Det blir veldig tøft for Joshua å være der alene, etter å ha levd på cella med Tjostolv i fire og et halvt år.

– Jeg er også bekymret for hvordan de kongolesiske styresmaktene vil reagere, sier hun til Nordstrands Blad.

Moland har slitt med helseproblemer siden han ble fengslet i 2009, før han søndag morgen ble funnet død på cellen i fengselet i Kinshasa.

Les også: – Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare meg

Kripos reise til Kongo

Utenriksdepartementet har nå bestemt at de ønsker å styrke sin tilstedeværelse i Kinshasa for å få utlevert Joshua.

En seniordiplomat og en representant som vil ta seg av norske og utenlandske medier, vil komme i tillegg til dem som allerede er på plass.

Kripos har sendt tre etterforskere og en obdusent som kommer fram til Kinshasa torsdag formiddag. De vil da gå inn i en dialog med de stedlige myndighetene om å foreta besiktigelse og avhør i tillegg til å delta ved obduksjonen av Moland.

Ifølge Kari Hilde skal sønnen være glad for at Kripos nå er vil foreta egne undersøkelser.

Les også: – Moland jogget dagen før han ble funnet død

– En general lager problemene

I et blogginnlegg på nettsiden Free French and Moland, opplyser Kari Hilde at en general som tidligere har skapt problemer har skapt store problemer for dem, er den som skaper problemer nå.

«Det er en general som vi har hatt en del problemer med tidligere som lager problemer igjen nå. Han har gått ut i media innenfor Kongo og sagt at det er Joshuas skyld at Tjostolv er død. En medfange til Josh hadde overhørt etterforskerne snakke sammen om hvordan de skulle legge skylden på Joshua», skriver hun.

Til TV 2 forteller Kari Hilde at hun ønsker å reise ned til Kongo raskest mulig for å støtte sønnen etter dødsfallet av Moland.

– Jeg håper å få visum fra Kongos ambassade i Stockholm i løpet av kort tid, slik at jeg forhåpentligvis vil være på plass i helgen, sier hun.

Les også: – Skulle legge skylden for Tjostolvs død på Joshua

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus