Ernas mann raste mot NRK

Erna Solberg sammen med ektemannen Sindre Finnes. Foto: NTB scanpix
Erna Solberg sammen med ektemannen Sindre Finnes. Foto: NTB scanpix

Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes beskyldte NRK for å ha lagt en bevisst strategi for å sverte Høyre i valgkampen. Nå trekker han uttalelsene og beklager seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en TV-sendt skoledebatt på NRK tirsdag kveld ergret Finnes seg så kraftig over programleder Ingunn Solheim at han på Twitter ba kanalen vurdere å permittere henne.

– Jeg vil be om unnskyldning overfor Ingunn Solheim og NRK. Mitt hjerte banket litt vel hardt for Erna under debatten i går. Jeg håper dere aksepterer min unnskyldning, skriver Finnes i en epost til Solheim onsdag.

Da NRK ringte ham for å få utdypet kommentarene på Twitter like etter tirsdagens debatt, var tonen en annen:

– Valgkampen har NRK forberedt seg på i lang tid. Dette ser ut som en bevisst strategi om å sverte Høyre. Det har vi sett flere eksempler på i denne og forrige uke. Hvorfor stiller ikke NRK kritiske spørsmål til regjeringen som har styrt i åtte år, sa Finnes.

– Er det baktanker? Handler det om økonomi? Avtaler? Lovnader? Det er spørsmålet, fortsatte han.

– Hvem tror du planlegger dette fra NRKs side?

– Jeg vet hvem som sitter og koker sammen slikt. Det tror jeg alle vet, så det slipper jeg å si, sa Finnes, som har hatt flere verv i Høyre og til daglig er fagsjef i Norsk Industri.

Like etter intervjuet ringte han tilbake og ønsket å trekke uttalelser. Nå har han altså bedt om unnskyldning også. (

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus