Ingen pågrepet etter væpnet ran i Arendal

To personer antatt bevæpnet med automatvåpen ranet tirsdag kveld Rema 1000-butikken i Torsbudalen i Arendal. Politiet hadde onsdag morgen ikke pågrepet noen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen kom til politiet klokken 21.16, og politiet betegner det som svært brutalt utført. To ansatte og flere kunder befant seg i butikken. Ranerne sparket, dyttet og siktet på personer i butikken, ifølge politiet.

– En av de butikkansatte ble truet med det som betegnes som et automatgevær, mens den andre ble sparket i ryggen. Ranerne beskrives som to unge, mørkhudede menn iført lyse overdeler. Det er foreløpig uklart hvilket språk de snakket, sier operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt til NTB.

Politiet søkte natt til onsdag etter ranerne, uten resultat.

Gravid i sjette måned

Ifølge Agderposten fikk en gravid kvinne på vei ut av butikken rettet et maskingevær mot hodet, hvorpå hun ble kastet i bakken og truet inn igjen.

– Den ene kjørte våpenet rett inn mot hodet på meg og dyttet meg i bakken. Vi må til legevakta for å sjekke hvordan det er gått med barnet. Men da han dyttet meg, falt jeg et stykke, sier kvinnen til Fædrelandsvennen.

Minimalt utbytte

Operasjonslederen sier til NTB at ranerne bare fikk med seg et veldig lite pengebeløp, da de etter få minutter brått forlot lokalet.

– De må ha blitt skremt eller mistet motet på noe vis, sier Andersen.

Ingen skudd ble avfyrt under ranet. Automatvåpen er uvanlig å se i slike typer ran, og operasjonslederen holder sannsynligheten åpen for at det var en kopi eller lignende.

– Det kan det ha vært, og for våre mannskapers sikkerhets skyld håper vi på det. Men der og da ble våpenet oppfattet som ekte, så situasjonen var dramatisk, sier Andersen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus