– Skulle legge skylden for Tjostolvs død på Joshua

SKULLE FÅ SKYLDEN: Joshua French skal under en samtale med sin mor ha kommet med hittil ukjente opplysninger. Foto: NTB scanpix
SKULLE FÅ SKYLDEN: Joshua French skal under en samtale med sin mor ha kommet med hittil ukjente opplysninger. Foto: NTB scanpix

Joshua French har blitt fortalt at etterforskere skulle legge skylden på ham for Tjostolv Molands død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ble Tjostolv Moland funnet død i cella i fengselet i Kinshasa. Espen Barth Eide har tidligere meldt at Kripos vil bistå i obduksjonen etter forespørsel fra kongolesiske myndigheter.

Kari Hilde French snakket med sønnen tirsdag.

– Han sa at han er veldig glad for at Kripos nå kommer ned, sier moren til dittOslo.

Joshua French skal under samtalen ha kommet med hittil ukjente opplysninger.

– En medfange fortalte ham at han hadde overhørt en samtale mellom etterforskerne i saken. De hadde snakket om hvordan de skulle legge skylden for Tjostolvs død på Joshua, sier Kari Hilde til dittOslo.

Hun frykter at sønnen kan bli tiltalt for drap på Moland.

– Nå haster det å få Joshua hjem, jeg er svært bekymret for ham, sier hun.

Bakgrunn: Kongo ser på French som mulig mistenkt

– Bare tull

Etter Molands dødsfall får ikke French lenger være alene på cellen. Han ble raskt flyttet til en fellescelle med flere andre og har ikke fått sørget over tapet av vennen.

– Jeg skal prøve å komme meg gjennom dette, sier French til TV 2.

Han avviser på det sterkeste at han skal ha noe med dødsfallet å gjøre.

– Det er en helt absurd beskyldning, sier French.

Mathilde Moland mener mistanken som skal ha blitt rettet mot Joshua French etter hennes sønns død, kan være resultatet av et ønske om makt.

– Det er helt absurd og bare tull. Joshua har ingenting med min sønns død å gjøre. Jeg har snakket med Joshua etter at Tjostolv døde, og jeg mistenker ham overhodet ikke for å ha noe som helst med det å gjøre, sier moren til Tjostolv Moland til VG.

Les også: French: - Naturlig at det blir etterforskning

Vil ha utlevering

UD har tidligere ikke ønsket å kommentere etterforskningen etter dødsfallet.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på politietterforskningen som foretas av kongolesiske myndigheter. Vi har ingen ytterligere kommentarer i saken, sa underdirektør Frode Andersen i Utenriksdepartementet til NTB tirsdag.

Les også: Søsteren til Tjostolv Moland snakker ut

French har dobbelt statsborgerskap, og Barth Eide var søndag i kontakt med den britiske utenriksministeren, William Hague.

Den norske utenriksministeren tror Molands dødsfall gjør det lettere å få utlevert French.

– Vi har jobbet i fire og et halvt år nå med å få utlevert dem begge til Norge. Jeg tror og håper at den dramatiske situasjonen knyttet til Molands dødsfall skal gjøre det lettere å få utlevert French, uttalte Eide til NTB mandag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus