Sykehjemsansatte forteller om uforsvarlig behandling

I overkant av 40.000 nordmenn bor på sykehjem i Norge. To av tre ansatte avslører nå at de eldre får uforsvarlig og uverdig behandling. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
I overkant av 40.000 nordmenn bor på sykehjem i Norge. To av tre ansatte avslører nå at de eldre får uforsvarlig og uverdig behandling. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

To av tre ansatte på norske sykehjem forteller at de eldre får uforsvarlig og uverdig behandling, viser en undersøkelse TV 2 har gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 har fått svar fra over 1.700 ansatte ved over 750 av Norges om lag 900 sykehjem.

– Det er feilmedisinering, fall, nestenfall og nestenulykker hver eneste dag på norske sykehjem, forteller Ranveig Lie, som har vært sykepleier i 13 år, til TV 2.

Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier det som kommer fram i undersøkelsen gjør inntrykk.

– Det minner oss om at eldreomsorgen må forbedres før vi gir noen skattelette. Det er kommunenes ansvar å legge til rette, sier han til TV 2.

Undersøkelsen «feller en nådeløs dom over Stoltenbergs eldreomsorgspolitikk», mener Frp-leder Siv Jensen.

– Støre fortsetter å gjøre dette til et svarteperspill mellom stat og kommune. Det som trengs er at regjeringen snart tar det ansvaret de har for å gi eldre et verdig tilbud, sier Jensen.

Hun vil blant annet ha statlig finansiering av eldreomsorgen, bemanningsnorm på sykehjemmene og opptrapping av aktivitetstilbud for eldre.

I overkant av 40.000 nordmenn bor på sykehjem i Norge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus