Raseri etter politivold mot svart kvinne i Frankrike

– Vi trenger hele sannheten og full åpenhet, sier Frankrikes innenriksminister Manuel Valls.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En åtte minutter lang video av en politimann som går til angrep på en svart kvinne i Frankrike har skapt reaksjoner. I videoen kan man se at politimannen slår kvinnen med en batong.

En annen kvinne blir sprayet med tåregass i ansiktet før flere andre politibiler ankommer stedet.

Innenriksminister i Frankrike, Manuel Valls, sa tirsdag at påtalemyndigheter i byen Tours har startet etterforskning for å finne ut bakgrunnen for voldsbruken.

– Vi trenger hele sannheten og full åpenhet. Politiet må være upåklagelig, det store flertallet av politifolk utfører vanskelig og bemerkelsesverdig arbeid, sier Valls til AFP ifølge News 24.

Les også: Her tråkker politiet på arrestanten

Hendelsen inntraff søndag og videoen har blitt sett nesten 660.000 ganger etter at den ble lagt ut på nettstedet YouTube tirsdag.

Ifølge en lokal avis startet det hele med at bilen ble stoppet på grunn av fyllekjøring.

Sjåføren skal ha nektet å bli promilletestet, og politikilder hevder også at en kvinnelig passasjer blandet seg inn og bet politimennene flere ganger

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus