Brevik: Politikollega skal ha sett paret på brua

Politiet mener politimannen har drept kvinnen ved å kaste eller dytte henne fra Breviksbrua. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Politiet mener politimannen har drept kvinnen ved å kaste eller dytte henne fra Breviksbrua. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

En kollega av den drapssiktede politimannen i Brevik, skal ha observert de to gående over brua forut for at Linn Madelen Bråthen (33) havnet i sjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politikollegaen var ikke øyenvitne til det angivelige drapet, men så de to sammen på spasertur, etter det VG får opplyst.

Observasjonen som kollegaen skal ha gjort, kan være en viktig del av etterforskningen der en politimann i 40-årene er siktet for forsettelig drap.

Politiet mener han har fraktet eller dyttet 33-åringen utfor broen som rager 45 meter over havet.

Den drapssiktede politimannen ble fredag fengslet i fire uker, hvorav to i full isolasjon.

Han hevder de to gikk på en spasertur uten noe bestemt mål, og at det var hun som valgte retningen. Da 33-åringen ble funnet død, var den siktede politimannen selv med for å identifisere henne, og dødsfallet ble umiddelbart kategorisert som selvmord.

Les også: – Vitne hørte rop og skrik

Først da en venninne av den avdøde skaffet avgjørende videobevis, tok politiet tak i saken, og den ble overført til Vestfold politidistrikt.

Etter at han først ble siktet for falsk forklaring, endret han sin versjon av hendelsesforløpet. Han hevder nå at han ble vitne til at Bråthen tok sitt eget liv ved å hoppe fra Breviksbrua.

Politiet mener imidlertid at 40-åringen dyttet eller kastet henne ned.

Les også: Politimannen lovte at Linn Madelen skulle komme trygt hjem

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus