Pangstart for Pellegrini

Manchester Citys manager Manuel Pellegrini (til høyre) fikk en god seriedebut med seier over Newcastle mandag. Til venstre Newcastles manager Alan Pardew. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.
Manchester Citys manager Manuel Pellegrini (til høyre) fikk en god seriedebut med seier over Newcastle mandag. Til venstre Newcastles manager Alan Pardew. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.

Jose Mourinho gjorde det. David Moyes gjorde det også. Mandag var det Manchester Citys nyansatte manager Manuel Pellegrini som fikk en pangstart på sesongen med 4-0 over Newcastle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mourinho startet med 2-0 for Chelsea i sitt andre England-opphold.

Moyes fikk med seg tre poeng for Manchester United, i sin første seriekamp for klubben i 4-1-seieren borte mot Swansea.

Pellegrini ville ikke være noe dårligere da han ledet Manchester City i sin første seriekamp mandag kveld. City gikk rett i angrep, og Newcastle ble ingen målestokk.

– Det viktigste var måten vi spilte på. Vi prøvde å spille fotball i 90 minutter. Vi scoret fire mål og hadde minst en seks-sju store sjanser til, sa chileneren Pellegrini.

Perfekt start

Det var klasseforskjell på lagene, og det ble ikke lettere for dem da Steven Taylor fikk direkte rødt kort fortjent på overtid av 1. omgang. Han plasserte albuen feigt i bakhodet på Sergio Agüero.

Manchester City ble nummer to bak Manchester United i serien i fjor, og året før vant de. Klubben blir å finne i teten også denne sesongen. De har skaffet seg forsterkninger siden forrige sesongen, og troppen de til de lyseblå virker svært solid og sterk.

– Vi storspilte ikke bare i 45 minutter, men i 90. Det er det manageren forventer av oss. Vi ville vise hjemmepublikummet hva vi var god for, sa angriperen Edin Dzeko til Sky Sports.

Dzeko kom ikke på scoringslisten, men spilte en meget god kamp og ble kåret til banens beste.

Kunne vært mer

Det tok bare seks minutter før City scoret sitt første på Etihad stadion. David Silva headet ballen i mål. 2-0 kom etter 22 minutter, og denne gangen var det nevnte Agüero som nettet briljant i det som kanskje var kampens vakreste øyeblikk.

3-0 kom seks minutter ut i 2. omgang. Yaya Touré satte et direkte frispark rett i mål. 4-0 kom i det 74. minutt. Samir Nasri scoret enkelt med venstrefoten.

Nyinnkjøpte Alvaro Negredo kom inn i det 81. minutt og fikk et mål annullert for offside fire minutter senere. Annulleringen virket tvilsom, og det kunne ha blitt 5-0.

– Et fantastisk resultat. Slik må vi fortsette også, fordi det er knalltøft nivå i Premier League, sa 3-0-scorer Yaya Touré.

City-kaptein Vincent Kompany måtte ut med skade i 2. omgang. Det så ikke bra ut.

Seieren kunne ha vært mye større. Hjemmelaget hadde en rekke store sjanser. Newcastle var mer eller mindre ufarlig kampen igjennom.

Newcastles manager Alan Pardew fikk nok litt å tenke på. Mandag kveld var de direkte svake.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus