Leif Dolonen Larsen bokser om WBOs EM-tittel

Leif Dolonen Larsen har fått sjansen til å bokse en ny tittelkamp. Fredag skal han kjempe om EM-tittelen i tungvekt til World Boxing Organization (WBO).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han skal møte rumeneren Christian Hammer som har 13 seirer (9 på knockout) og tre tap i karrieren til nå. Kampen går i Hammers hjemby Galati, og den sendes direkte på Eurosport.

– Det er selvsagt viktig at Leif vinner denne kampen, men vi er innstilt at en seier må komme på knockout, for å vinne på poeng i en slik kamp på motstanderens hjemmebane blir vanskelig, slår manager Tor Krageboen fast overfor NTB.

Dolonen Larsen har vunnet 17 kamper (14 på knockout). Han står med ett tap, og det kom mot cubaneren Odlanier Solis i Berlin 22. mars

Les også: Kvinnelig bokser alvorlig skadd i ringen

God sparring

Krageboen melder om en topptent og veldig godt trent Larsen før denne kampen.

– Vi har skaffet skikkelig sparring, så de siste tre ukene har Leif sparret mot nigerianeren Gbenga Oloukun. Han har tidligere sparret mot Hammer, så Leif har fått mange gode tips, og han har fått trent mot en bokser som har hermet etter stilen til Hammer, forteller Krageboen.

Dolonen Larsen er sammen med trener og medhjelper Harald Skog samt altmuligmannen John Ruud allerede på plass i Romania. Krageboen tar med seg den gamle tungvekteren Rune Lillebuen og reiser tirsdag. Lillebuen er også trukket inn i støtteapparatet rundt Larsen.

Les også: Amerikansk bokser raser mot Brækhus

Lært mye

– Jeg tror dette kommer til å bli en helt annen kamp enn den mot Solis som vi aksepterte på tre ukers varsel. Det var ikke lurt og noe av årsaken til at Leif tapte knepent på poeng, mener Krageboen.

– Vi lærte mye av den kampen, og det er den kunnskapen som forhåpentlig gir seier nå, legger han til.

Christian Hammer er ranket som nummer ti på verdensrankingen til WBO, mens Dolonen Larsen er ranket på 45.-plass i tungvekt av nettstedet

boxrec.com.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus