Molands familie har ikke hørt fra UD

Utenriksminister Espen Barth Eide på pressemøtet om Tjostolv Molands dødsfall søndag. Mandag møter han Hilde Kari French. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Utenriksminister Espen Barth Eide på pressemøtet om Tjostolv Molands dødsfall søndag. Mandag møter han Hilde Kari French. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Tjostolv Molands familie har ennå ikke hørt noe fra Utenriksdepartementet om sønnens død. 28-åringen ble funnet død i cella i Kinshasa søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har ikke hørt noe fra UD i det hele tatt, heller ikke om hjemsendelsen av kisten, sier Tjostolv Molands far, Knut Moland, til NTB.

Les mer: French sin mor raser

Båren skal hjem

Utenriksdepartementet har lovet at båren til Tjostolv Moland vil komme hjem til Norge, sier advokat Hans Marius Graasvold til NRK.

Sammen med moren til Joshua French, Kari Hilde French, møtte Graasvold mandag utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) for å snakke om dødsfallet til Tjostolv Moland. Møtet startet klokka 10.30 i Utenriksdepartementet og varte i to timer.

I tillegg til praktiske detaljer rundt hjemsendelse av båren, dreide møtet i UD seg også om hva som nå kan gjøres for å få Joshua French overført til Norge for soning.

Bakgrunn: Tjostolv Moland er død

– Redde Joshua French

Familiene til Tjostolv Moland og Joshua French mener norske myndigheter ikke har gjort en god nok jobb med å hjelpe de to.

Knut Molands kritikk av myndighetens innsats fra for å få sønnen og Joshua French overført til Norge, har lenge vært skarp. Mandag, dagen etter dødsfallet, var den ikke mindre krass.

Men til NTB sier Knut Moland samtidig at det «nå er om å gjøre å redde livet til den andre, Joshua French.»

Les osgå: Støre: – Umulig å vite om man har gjort alt

Møtte moren

Også Kari Hilde French har lenge vært oppgitt over myndighetenes innsats i saken. På bloggen sin oppfordrer hun det norske folk til å la det bli «en storm mot UD og våre myndigheter».

– Skriv, ring, send sms og mailer til UD, statsminister, justisminister og våre norske politikere. De rødgrønne har gjort lite, og opposisjonen har heller ikke, med noen få unntak, vært noe interessert i å gjøre noe med Kongo-saken, fortsetter hun.

– Mange tårer Hun skriver også at familien har grått mange tårer over Tjostolv Molands død: «Hvordan Molands må ha det kan vi ikke engang forestille oss. Og hvordan Josh måtte ha det orker jeg heller ikke å tenke på. Da han ringte meg for siste gang i ettermiddag var han på vei til cella for å låses inne, alene. Der sitter han i kveld ved plastbordet med Tjostolvs plaststol tom. I samme celle hvor han fant sin venn død. Vi ber mediene vise forståelse for at vi ikke orker å snakke med dem».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus