«La det bli en storm mot UD»

Kari Hilde French oppfordrer det norske folk til å storme mot UD. Foto: NTB scanpix
Kari Hilde French oppfordrer det norske folk til å storme mot UD. Foto: NTB scanpix

Kari Hilde French, snakket med sønnen Joshua som sitter alene på cellen hvor han fant vennen død. Nå retter hun krass kritikk mot UD.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ble det kjent at Tjolstov Moland var blitt funnet død på fengselscellen.

«Det er en sorgens dag. Vår familie har grått mange tårer over Tjostolvs død. Hvordan familien Moland må ha det kan vi ikke engang forestille oss. Og hvordan Josh måtte ha det orker jeg heller ikke å tenke på. Da han ringte meg for siste gang i ettermiddag var han på vei til cella for å låses inne, alene. Der sitter han i kveld ved plastbordet med Tjostolvs plaststol tom. I samme celle hvor han fant sin venn død. Vi ber media vise forståelse for at vi ikke orker å snakke med dem.», skriver Kari Hilde French i et innlegg på bloggenFree French and Moland.

Bakgrunn: Tjostolv Moland er død

I likhet med Knut Moland synes ikke French UD og norske myndigheter har gjort nok.

«Nå er nok nok. La det bli en storm mot UD og våre myndigheter. Skriv, ring, send sms og mailer til UD, statsminister, justisminister og våre norske politikere.», skriver French.

Molands advokat: Vi har ingen tid å miste

Advokaten til Tjostolv Moland og Joshua French, Hans Marius Graasvold, har flere ganger uttalt at begge familiene mener det er nødvendig med et helt annet press fra norske myndigheter for å få en løsning på saken.

– De har hele tiden påpekt at det er en enorm helsemessig påkjenning å sitte i dette fengselet. Denne tragedien viser dessverre at det er reelt, sier Graasvold.

Mandag morgen sier Graasvold til VG at han er svært bekymret for tilstanden til French.

– Han ble sendt tilbake på cella og har vært der alene i natt. Det setter vi svært liten pris på. Han er utsatt for en ekstrem belastning, og skulle vært tatt hånd om 24 timer i døgnet etter denne tragedien.

Les også: Advokat: – French er rystet, sjokkert og fryktelig lei seg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus