Erna og Jens leder-krangler videre

Det var i partilederdebatten på NRK i Arendal mandag krangelen startet, da Jens Stoltenberg (t.v.) kritiserte Erna Solberg for dårlig ledelse. I midten står programleder Jarle Roheim Håkonsen. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB scanpix
Det var i partilederdebatten på NRK i Arendal mandag krangelen startet, da Jens Stoltenberg (t.v.) kritiserte Erna Solberg for dårlig ledelse. I midten står programleder Jarle Roheim Håkonsen. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB scanpix

Arbeiderparti-leder Jens Stoltenberg og Høyre-leder Erna Solberg fortsatte søndag diskusjonen om hvem av dem som har de beste lederegenskapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Debatten om lederegenskapene til Stoltenberg og Solberg har rullet og gått siden Stoltenberg under partilederdebatten i Arendal for en drøy uke siden kritiserte Solberg for ikke å ha evnet å avklare de viktigste spørsmålene for et borgerlig samarbeid.

Under TV 2s statsministerduell søndag barket de to sammen nok en gang om dette temaet.

– Solberg uttalte for åtte år siden at hun skulle bygge det borgerlige prosjektet stein for stein. Nå er det tre uker til valget, og hun har ennå ikke klart å avklare de viktigste byggesteinene, nemlig hvem som skal sitte i regjering og hva slags politikk som skal føres. Da må det være lov å si at hun har sviktet som leder av dette prosjektet, sa Stoltenberg.

Forsatt i tvil? Prøv ABC Nyheters valgomat

– Ikke sett resultater

Solberg avviste kritikken som valgkamputspill, og slo tilbake med at Stoltenberg og den sittende regjeringen har hatt for liten gjennomføringskraft.

Solberg fikk tidligere denne uken kritikk for å ha trukket 22. juli-svikten inn i valgkampen.

– De siste åtte årene har vi hatt mer penger enn kanskje noen gang, og vi har ikke sett resultater på flere av de viktige områdene, sa Solberg.

Les også: Jakten på det rette parti

Tre av fire tror på Erna

Samtidig viser en TV 2s stastsministermåling at hele 73,3 prosent tror at Solberg blir statsminister etter valget. 25,6 prosent av dem som ble spurt, svarte at de tror Stoltenberg fortsetter som statsminister etter valget.

– Jeg tar målingen som inspirasjon til videre valgkamp, sier Stoltenberg.

TV 2s undersøkelse spør hvem folk tror blir statsminister – ikke hvem de vil skal bli statsminister.

En meningsmåling utført for Bergens Tidende viser nemlig at Solberg og Stoltenberg er like populære blant velgerne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus