Hyttenaboer avhøres etter drukning i badestamp i Østfold

Politiet rykket lørdag kveld ut til Slevik utenfor Fredrikstad. To personer var omkommet i en badestamp. Foto: Tipser.no/ Daniel D. Laabak
Politiet rykket lørdag kveld ut til Slevik utenfor Fredrikstad. To personer var omkommet i en badestamp. Foto: Tipser.no/ Daniel D. Laabak

Politiet i Østfold skal søndag avhøre vitner etter at en mann og en kvinne i slutten av 50-årene lørdag kveld omkom i en badestamp ved en hytte i Fredrikstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk like før klokken 22 melding om at to personer var funnet livløse i en badestamp på et hyttefelt i Slevik ved Fredrikstad i Østfold.

Både ambulansepersonell og politi rykket ut. Også et Sea King-helikopter ble sendt til stedet. Ved 22.30-tiden ble samboerparet fra Oslo-området bekreftet omkommet.

Ifølge operasjonsleder Jo Vole i Østfold politidistrikt ble paret funnet av broren til en av de omkomne, mens den andre beskrives som en venn av paret, skriver VG.

Samlet på hytte

– De fikk dratt dem ut av stampen og forsøkte umiddelbart med gjenoppliving. Noe de fortsatte med helt til ambulansepersonell kom til stedet og tok over. Men livene sto ikke til å redde, og de ble erklært døde, opplyser innsatsleder Arne Knoff han til Fredriksstad Blad.

– Her har det vært mye rus inne i bildet, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Paul Horne til avisen.

Les også: Mann og kvinne druknet i badestamp

De to som fant de omkomne, ble natt til søndag tatt med inn til Fredrikstad politistasjon.

– Jeg kjenner ikke til hva den ene har forklart, men det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe straffbart. Det ser ut som en tragisk drukningsulykke, sier Vole til VG.

Søndag skal politiet rutinemessig avhøre flere hyttenaboer som var i nærheten da paret druknet.

Undersøke

Området rundt hytta var natt til søndag sperret av. Søndag vil politiet ha lokale etterforskere og teknikere på stedet.

– Det ventes først at dødsårsaken er klar når vi får obduksjonsrapporten over helga, sier Vole.

Politiet har tidligere opplyst at de søkte med politihund rundt hytta for å se om det gikk spor ut av området, uten at det ble funnet noe. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus