Reinflokk funnet ulovlig drept

Politiet ber om tips etter at 24 rein ble funnet ulovlig drept på en fjellhylle ved Porsangerfjorden. Ill.foto: NTB scanpix
Politiet ber om tips etter at 24 rein ble funnet ulovlig drept på en fjellhylle ved Porsangerfjorden. Ill.foto: NTB scanpix

En død reinsdyrflokk ble fredag funnet døde på fjellet ved Nordmannset i Porsangerfjorden. Politiet mener de 24 dyrene er drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Reinpolitiet har vært på stedet og funnet spor som tyder på at dyrene er tatt livet av med viten og vilje, sier operasjonsleder ved Vestfinnmark politidistrikt Andreas Haugaasen til Finnmark Dagblad.

Han ønsker ikke å kommentere hva det er som gjør at de er sikre på at dyrene er døde som følge av en straffbar handling.

– Den informasjonen ønsker jeg ikke gå ut med foreløpig. Det er spor på stedet som styrker den teorien, sier Haugaasen.

Les også: Norske samer drar til Sør-Georgia for å slakte rein

Dyrene ble funnet fredag av en politimann som ikke var i tjeneste.

– Reinene lå under en fjellhylle i Porsanger kommune, sa Haugaasen fredag

Politiet ønsker tips fra mulige vitner som har oppholdt seg i området i perioden tirsdag 13. august til fredag ettermiddag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus