Egypts statsminister vil oppløse Brorskapet

Statsminister Hazem al-Beblawi ønsker å oppløse Det muslimske brorskap. Arkivfoto: NTB scanpix
Statsminister Hazem al-Beblawi ønsker å oppløse Det muslimske brorskap. Arkivfoto: NTB scanpix

Egypts statsminister Hazem al-Beblawi foreslår å tvinge gjennom en oppløsning av Det muslimske brorskap, opplyser en talsmann for Beblawi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Forslaget diskuteres nå i regjeringen, sier talsmannen.

Beblawi la lørdag fram forslaget for sin minister for samfunnsspørsmål, som har ansvaret for å utstede lisenser til ikke-statlige organisasjoner.

Brorskapet er tilhengere av Egypts avsatte president Mohamed Mursi, og krever at han må gjeninnsettes. Den islamistiske bevegelsen har varslet nye demonstrasjoner lørdag.

Les også: Soldater tok seg inn i forskanset moské

Situasjonen i Egypt er svært spent etter at sikkerhetsstyrker onsdag gikk til aksjon for å rydde to teltleirer tilhørende tilhengere av Brorskapet. De ble satt opp for å protestere mot at den folkevalgte Mursi ble avsatt i juli.

Over 600 mennesker ble drept under aksjonen onsdag, og over 170 andre mistet livet i de voldsomme sammenstøtene fredag, ifølge tall fra det egyptiske helsedepartementet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus